Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peştera îmbracă haine de sărbătoare Se aproprie hramul Bisericii Naşterea Maicii Domnului

ro

07 Sep, 2012 02:30 5415 Marime text
Pestera_hram_biserica_Valentin_Vrabie_1.jpgUn sobor format din opt preoţi parohi din Peştera şi din comunele învecinate, dar şi zeci de localnici şi personalităţi marcante ale judeţului vor participa mâine la Peştera, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului.

Slujba religioasă oficiată în cinstea Naşterii Macii Domnului va începe la ora 9.00. Cu mic, cu mare, localnicii se vor aduna, ca în fiecare an, la biserica din Peştera, care poartă hramul Naşterea Maicii Domnului, pentru a se ruga pentru sănătate, dar şi pentru a aduce rugăciuni de mulţumire Fecioarei Maria. Slujba va fi onorată de prezenţa unui cor format din cinci enoriaşi.

Pestera_hram_biserica_Valentin_Vrabie_2.jpgCa de fiecare dată, şeful autorităţii locale, Valentin Vrabie, va fi în mijlocul localnicilor la această sărbătoare importantă pentru localitate şi pentru întreaga lume creştin-ortodoxă. Primarul va participa, aşa cum i-a obişnuit pe localnici, şi la agapa dată în cinstea Maicii Domnului. La masa de hram, care va avea loc la ora 15.00, la Căminul Cultural, se anunţă participarea a 300 de localnici, dar şi a reprezentanţilor tuturor partidelor politice din judeţ. „Ca în fiecare an, se vor alătura sărbătorii senatori, deputaţi şi colegi primari care ne apreciază şi ne respectă sărbătoarea", a precizat primarul Valentin Vrabie. Biserica din Peştera al cărei hram este Naşterea Maicii Domnului a fost inaugurată în urmă cu mai bine de 100 de ani, în 1893, fiind unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult funcţionale din judeţ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii