Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc eolian la Mereni

ro

27 May, 2011 01:47 5057 Marime text
Mereni_primar_Gheorghe_Chiriac.jpgUn investitor german va amplasa 28 de turbine eoliene în partea de sud a comunei

Consiliul Local Mereni a aprobat în şedinţa de marţi, 24 mai, douã proiecte de hotãrâre privind investiţii în energie eolianã pe teritoriul comunei.

Primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, ne-a declarat cã una dintre hotãrâri s-a referit la aprobarea PUZ-ului (Plan Urbanistic Zonal) pentru amplasarea a 28 de turbine eoliene, iar cealaltã la staţia de transformare a energiei eoliene în energie electricã. „Parcul eolian va fi amplasat în zona de sud a comunei, spre Amzacea", ne-a declarat primarul Gheorghe Chiriac. Potrivit edilului, societatea germanã care investeşte pe teritoriul comunei Mereni va plãti la bugetul local 1.000 de euro de antenã pe an, când va începe sã producã energie. Parcul eolian va fi amplasat pe o suprafaţã totalã de aproximativ 600 de hectare. „Terenul a fost luat în concesiune de la locuitorii comunei, cãrora li se plãteşte 200 de euro pe hectar", a afirmat primarul.

Administraţia localã a comunei Mereni a reparat şi gardul de la cimitirul ortodox din localitate, care fusese furat. „Era fãcut din plasã şi din fier şi a fost furat. Gardul cel nou este construit din plãci", ne-a declarat primarul Gheorghe Chiriac.

Un obiectiv prioritar pentru autoritatea localã din Mereni este şi construirea unei grãdiniţe noi la Osmancea, despre care relatam într-o ediţie anterioarã cã va fi construitã cu fonduri de la Ministerul Educaţiei. În momentul de faţã, cei 40 de copii din satul Osmancea merg la grãdiniţã în clãdirea şcolii din localitate. Primarul Gheorghe Chiriac ne-a declarat cã aşteaptã ca discuţiile cu reprezentanţii Inspectoratului ªcolar Judeţean pe tema acestei investiţii sã avanseze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii