Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc de 200 de eoline, in dezbaterea Consiliului Local Pecineaga

ro

25 Jun, 2010 04:23 2538 Marime text
dreapta_sus_pecineaga_primar_niculae_stan___.jpgConsilierii locali ai comunei Pecineaga s-au întrunit aseară în şedinţă extraordinară pentru a-şi exprima acordul de principiu cu privire la instalarea pe teritoriul comunei a 200 de turbine eoliene.

Primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, ne-a declarat că investiţia este una benefică pentru comună, dar că se va concretiza doar cu voinţa Consiliului Local. Potrivit edilului, investitorul german care vrea să investească în centrale eoliene pe teritoriul comunei are la dispoziţie două variante de amplasamente: în partea de nord şi în partea de sud a comunei.

Un alt obiectiv prioritar pentru comuna Pecineaga este şi modernizarea unui drum pentru exploataţiile agricole şi corectare de torenţi, care dacă va fi finanţată va reprezenta o variantă pentru traficul greu şi cel al utilajelor agricole care traversează comuna. „Am depus proiectul şi acum aşteptăm rezultatul", ne-a declarat Niculae Stan. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ un milion de euro. Fondurile totale alocate Măsurii 121 privind modernizarea exploataţiilor agricole, prin FEADR, sunt de 1.020.505.603 euro,din care contribuţia Guvernului României este de 20%, iar cea a Uniunii Europene de 80%. Pentru modernizarea exploataţiilor agricole sunt disponibili peste991 de milioane de euro, fonduri nerambursabile care se pot accesa până în 2013. Din judeţul Constanţa au depus proiecte pentru accesarea de bani europeni în baza acestei măsuri 14 unităţi administrativ-teritoriale.

În paralel cu aceste proiecte ce reprezintă posibile alternative de dezvoltare a comunei, administraţia locală din Pecineaga se ocupă şi de evenimente menite să-i mai facă pe locuitori să uite de grijile cotidiene. Comuna Pecineaga s-a numărat printre cele şase localităţi constănţene în care s-a desfăşurat în această săptămână Festivalului de folclor naţional şi internaţional „Dobroge, mândră grădină!". „Anul acesta a fost pentru prima dată când acest festival s-a desfăşurat şi la noi. Am putea spune că pentru noi a fost prima ediţie", ne-a declarat primarul Niculae Stan, care a adăugat că şi-ar dori ca acest eveniment să devină o tradiţie şi în comuna pe care o reprezintă. Manifestarea a avut loc pe parcursul a patru zile, la Căminul Cultural Pecineaga şi, potrivit edilului, bugetul local nu a fost afectat, costurile fiind suportate de sponsori iubitori de folclor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 28 Jun, 2010 09:21 BANI EUROPENI ce sunt preluati de CLIENTELA POLITICA din UE pentru producerea ENERGIEI ELECTRICE straine.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 25 Jun, 2010 17:56 De ce NU DORITI si constuirea unor SERE si MICRO FERME ??? aveti AGRICULTURA prea dezvoltata ??? NU aveti oameni SARACI si muritori de foame ???