Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmã din judeţul Ialomiţa construieşte punctul vamal în Lipniţa

ro

24 Oct, 2013 00:00 2173 Marime text
La începutul acestui an, Primãria comunei Lipniţa, în parteneriat cu bulgarii din Kainargea, a finalizat amenajarea unui drum transfrontalier, care se întinde pe o suprafaţã de 17,11 kilometri. Însã tronsonul nu poate fi tranzitat, pentru aceasta impunându-se construirea unui punct vamal

Cum aderarea la Spaţiul Schengen (singura care ar fi fãcut inutilã crearea punctului vamal) întârzie sã fie aprobatã, autoritãţile locale în sarcina cãrora cade amenajarea punctului vamal au derulat toate demersurile necesare, astfel încât pe drumul transfrontalier sã se poatã circula. Primãria comunei Lipniţa a finalizat deja licitaţia privind ridicarea punctului de trecere a frontierei, câştigãtoare fiind declaratã oferta firmei Grand Art Construct SRL din Feteşti, judeţul Ialomiţa. De menţionat cã societatea nu a fost unicul ofertant, pentru construirea punctului vamal depunând ofertã şi SC Megaf Grup Construct SRL din Cãlãraşi. Potrivit şefului autoritãţii locale, Florin Georgel Onescu, lucrãrile de amenajare a vãmii dureazã, conform contractului semnat cu SC Grand Art Construct SRL, 2 luni.

Rãmâne însã ca şi vremea sã fie favorabilã construcţiilor. Valoarea contractului este de 602.301,83 de lei. „Finanţarea ne-a fost asiguratã de Consiliul Judeţean”, a afirmat primarul Florin Georgel Onescu. Un proiect la fel de important pentru localitate îl reprezintã montarea unei centrale termice la şcoala din Lipniţa, unitate de învãţãmânt care sa aflat, pânã la începutul noului an şcolar, în lucrãri de reabilitare. Primarul Florin Georgel Onescu susţine cã, sãptãmâna viitoare, va fi montatã centrala termicã. „Vom avea încãlzire centralã şi în şcoala de la Lipniţa. De altfel, este cea din urmã unitate de învãţãmânt din comunã la care nu aveam montatã centralã termicã”, a precizat Onescu. În ceea ce priveşte drumul Coslugea - Izvoarele, şeful autoritãţii locale a menţionat cã se lucreazã la amenajarea rigolelor şi cã a mai rãmas de asfaltat o suprafaţã de un kilometru, care trece prin pãdurea localitãţii şi pentru care are nevoie de aprobarea Ministerului Mediului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii