Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi paşi spre construirea campusului şcolar de la Cumpăna. A fost finalizată una dintre licitaţii

ro

06 Jun, 2013 00:00 3215 Marime text
Primăria comunei Cumpăna a finalizat licitaţia publică pentru adjudecarea contractului „Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului în cadrul proiectului: Campus Şcolar - Grup Şcolar Cumpăna”. Potrivit datelor disponibile pe SEAP, valoarea totală a contractului este de 324.379,66 lei, iar serviciile de asistenţă vor fi asigurate de SC SAGETATOR SRL din Tulcea.
Dar licitaţiile nu se termină aici. O altă deschidere de oferte va fi programată de Primăria comunei Cumpăna pentru construirea campusului.
Amintim că unitatea şcolară este prevăzută cu 24 de săli de clasă, un cămin rezidenţial cu 120 de locuri, patru ateliere pentru turism şi servicii de alimentaţie publică, o cantină, un club cu 120 de locuri, o sală de sport, o bibliotecă şi 15 garsoniere - spaţii de cazare pentru elevi.

Valoarea proiectului, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, se ridică la 8,5 milioane de euro.
Proiectul apreciat primarul localităţii, ec. Mariana Gâju, drept „cel mai important de la nivelul comunei Cumpăna” are termen de finalizare luna iulie 2015.
Campusul şcolar va fi amenajat în cel mai frumos cartier al comunei, numit Parcul Verde.

Cui se adresează unitatea de învăţământ

Şefa autorităţii locale a ţinut de curând să explice de ce era necesar un campus şcolar la Cumpăna, când localitatea se află la 5 kilometri distanţă de Constanţa şi de unităţile ei de învăţământ, pe această temă existând unele nemulţumiri. Primarul Mariana Gâju a afirmat că populaţia şcolară este în creştere la Cumpăna, dar şi că unitatea de învăţământ se va adresa tinerilor care nu au posibilitatea să facă naveta la Constanţa pentru a studia la una dintre şcolile municipiului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii