Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşinile de mare tonaj distrug drumurile de la Mereni

ro

07 Sep, 2012 02:26 4089 Marime text

Mereni_primar_Gheorghe_Chiriac2.jpgRedirecţionarea traficului greu de pe Podul Agigea, aflat în lucrări de reparaţii, către localităţile limitrofe aduce mari deservicii comunei Mereni. Şeful autorităţii locale din Mereni, Gheorghe Chiriac, a precizat că maşinile de mare tonaj traversează carosabilul aferent localităţilor Mereni, Osmancea şi Cobadin, drumul fiind deja afectat, la fel şi casele localnicilor.

mereni_masini_de_mare_tonaj.jpg Şeful autorităţii locale susţine că a vorbit cu reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri pentru a monta limitatoare de viteză care să restricţioneze traficul rutier la 30 de kilometri la oră. De asemenea, primarul va lua legătura cu Poliţia Rutieră pentru amplasarea de radare de-a lungul drumului judeţean Mereni - Osmancea - Cobadin.

Şcolile sunt pregătite pentru noul an educaţional

Cei 350 de copii din comună încep cursurile şcolare luni, 17 septembrie, fără a întâmpina probleme. Gheorghe Chiriac a precizat că unităţile de învăţământ din Mereni, Osmancea şi Ciobăniţa, au fost zugrăvite şi igienizate. De asemenea, la grădiniţa din Mereni a fost reparat plafonul. Primarul se aşteaptă ca în acest an Ministerul Educaţiei să înceapă construcţia unei grădiniţe la Osmancea, întrucât preşcolarii învaţă, contrar normelor sanitare, în incinta şcolii din localitate şi nu într-o clădire separată, aşa cum ar fi normal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii