Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majorarea TVA aduce costuri suplimentare la canalizarea din Topraisar Stelian Gheorghe "Mai avem nevoie de 7 miliarde pentru finalizarea lucrărilor"

ro

21 Jan, 2011 00:00 2864 Marime text
Topraisar_Stelian_Gheorghe.jpgPrioritatea administraţiei locale din Topraisar este şi în acest an finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare.

Comuna reprezentată de primarul Stelian Gheorghe a obţinut finanţarea necesară pentru acest proiect amplu în 2008. Investiţia este realizată cu bani europeni, accesaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322 privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.
La începutul lui 2009 a avut loc procedura de achiziţie pentru selectarea constructorului, iar în toamna aceluiaşi an au început propriu-zis lucrările. Valoarea proiectării şi execuţiei reţelei de canalizare, precum şi reabilitarea drumurilor de interes local prin acest proiect se cifrează la 1.955.555 de euro. Valoarea estimată în lei pentru aceste lucrări a fost de 7.444.670 lei. Contractul de lucrări a fost încheiat cu SC Nimada SRL Constanţa, care a avut o ofertă financiară de 6.305.750 lei.
Primarul Stelian Gheorghe a precizat că atât reţeaua de canalizare, cât şi staţia de epurare sunt gata, urmând ca, imediat ce vremea va permite, să fie demarate şi lucrările de asfaltare a drumurilor prevăzute în proiect. Edilul a afirmat că pentru definitivarea lucrărilor mai are nevoie de bani şi asta din cauza majorării TVA. "S-a mărit TVA-ul şi îmi mai trebuie şapte miliarde de lei vechi. Să vedem de unde facem rost", a afirmat primarul.
"Vom găsi soluţii şi pentru grădiniţă"

O prioritate pentru autoritatea locală din Topraisar este, în acest an, şi definitivarea lucrărilor la grădiniţa cea nouă, care au fost stopate din cauza faptului că Guvernul a oprit finanţarea. Construirea grădiniţei a demarat în 2008 şi, deşi autoritatea locală din Topraisar a reuşit să ridice imobilul, finanţarea a fost întreruptă. "Indiferent cum, anul acesta vreau să termin grădiniţa. Vreau să facem exteriorul şi interiorul măcar, iar finisajele pe parcurs", a precizat primarul.
Priorităţi pentru 2011 ale primarului din Topraisar sunt şi lucrările privind alimentarea cu apă în Topraisar şi Potârnichea. "Ne mai trebuie vreo 15-16 miliarde de lei vechi să terminăm alimentarea cu apă în Topraisar. La Potârnichea nu ni s-au alocat decât două miliarde şi suntem deja datori trei miliarde de lei vechi", a subliniat primarul Stelian Gheorghe. Ambele lucrări sunt finanţate de către Guvern prin HG nr. 577/1997.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii