Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptele tataresti - o traditie la Ciocarlia

ro

22 May, 2009 03:27 3954 Marime text
kures_lupte_tatarasti21.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, stadionul din Ciocârlia s-a tranformat în ring de lupte tătăreşti.

Primăria, în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), a organizat, pe 16 mai, un concurs de lupte tătăreşti. Evenimentul a devenit o tradiţie în comuna Ciocârlia, la aceste lupte participând nu numai reprezentanţii acestei etnii, ci şi ceilalţi locuitori.
Administraţia locală din Ciocârlia a organizat această manifestare şi în semn de respect pentru tradiţia musulmană, în comună existând o comunitate de aproximativ 500 de etnici tătari din 3.200 de locuitori câţi are localitatea.
Potrivit primarului Traian Dragomir, serbarea a debutat cu un concurs de călărie şi de prezentare de cai, după care a început spectacolul propriu-zis pe stadion, unde invitaţii au degustat din fasolea cu cârnaţi pusă la dispoziţie de sponsori. La kureş au participat zeci de concurenţi, din Ciocârlia şi din localităţile învecinate. Luptele s-au desfăşurat pe trei categorii de vârstă: categoria I - până în 18 ani, categoria a II-a - între 18 - 22 ani şi categoria a III-a - fără limită de vârstă. Conform tradiţiei, câştigătorii celor trei categorii au primit ca premiu câte un batal, un berbec sau un cârlan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii