Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupte tataresti pe stadionul din Ciocarlia

ro

11 Jun, 2010 03:23 4183 Marime text
ciocarlia_-__kures_36.jpgÎn comuna Ciocârlia au loc mâine tradiţionalele lupte tătăreşti. Competiţia de kureş are loc pe stadionul din localitate, după cum ne-a declarat primarul comunei, Traian Dragomir.

În fiecare an, în această perioadă, în comunitatea locală din Ciocârlia au loc obişnuitele lupte tătăreşti. Întrecerea este specifică Dobrogei şi durează din primăvară (luna mai), până în toamnă (octombrie). În acest interval, fiecare localitate în care există tătari organizează o competiţie, urmând ca la marea finală, în toamnă, să se întâlnească în ringul de luptă cei mai buni luptători.

Potrivit primarului Traian Dragomir, comunitatea de tătari din Ciocârlia numără câteva sute de persoane care au păstrat vie această tradiţie veche. „Luptele vor începe în jurul orei 10.00, fiind invitaţi să participe şi reprezentanţi din localităţile învecinate", ne-a declarat primarul comunei Ciocârlia. De asemenea, sunt invitaţi să participe şi primari ai unităţilor administrativ-teritoriale învecinate. Luptele se vor desfăşura pe categorii de vârstă, astfel: concurenţi de până în 18 ani, categoria a II-a - între 18-22 de ani şi „old boys" - cei care depăşesc vârsta de 22 de ani. Se vor acorda trei premii. Astfel, câştigătorul locului I va primi un berbec, locul II un strămior (berbec de doi ani care merge pe al treilea an de viaţă) şi locul III un cârlan (miel care a fost înţărcat, cu vârsta de până la un an). „Această competiţie este reprezentativă pentru comuna noastră, fiind o tradiţie care se desfăşoară de la an la an. Premiile ce vor fi acordate câştigătorilor vor fi oferite de sponsori", a precizat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii