Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie pentru baza sportiva de la Negureni

ro

20 Nov, 2009 01:36 2332 Marime text
gelu_iordache-primar_baneasa_2991.jpgPrimăria Băneasa a mai făcut un pas pentru ca visul localnicilor din acest sat să prindă contur

Autoritatea locală a elaborat un amplu proiect de reabilitare a spaţiilor verzi. Potrivit primarului Gelu Iordache, documentaţia a fost depusă, spre finanţare, la Ministerul Mediului.

„Am depus acest proiect în luna octombrie. Vrem să reabilităm parcul din Băneasa şi să amenajăm mai multe spaţii verzi", ne-a declarat edilul oraşului Băneasa. Valoarea totală a proiectului se ridică, potrivit primarului, la suma de 27 de miliarde de lei vechi. Acest proiect include amenajarea altor două parcuri în Băneasa, bordurarea străzilor şi montarea unei fântâni arterziene.

Un alt proiect al administraţiei locale din Băneasa, ce prinde contur, este baza sportivă de la Negureni. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Băneasa, a fost lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul privind organizarea procedurii de achiziţie în vederea construirii bazei sportive. Pentru această investiţie s-au arătat interesaţi nu mai puţin de 11 ofertanţi, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 16 miliarde de lei vechi. În perioada următoare va avea loc şi o licitaţie electronică în acest sens.

Se reabilitează şi căminul cultural

În paralel cu aceste proiecte, administraţia locală din Băneasa are în derulare şi reabilitarea căminului cultural din Negureni. S-a reparat mai întâi acoperişul, astfel încât echipele de muncitori să poată lucra la interior, dacă vremea se va înrăutăţi. În momentul de faţă, oamenii profită de timpul frumos pentru a înainta cu lucrările. Valoarea acestei investiţii este de 11 miliarde de lei vechi. Primarul Gelu Iordache susţine că, până pe 30 martie, căminul cultural va fi gata, după o serie de lucrări serioase, care vor consta în montarea unei centrale termice, amenajări interioare cu gresie şi faianţă, înfiinţarea unui club pentru tineri etc. Edilul a precizat că reabilitarea acestui obiectiv se realizează cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.

Satul are nevoie şi de o grădiniţă nouă

În primăvară, Primăria Băneasa ar putea demara construcţia unei grădiniţe noi la Negureni. „Actuala grădiniţă trebuie demolată, pentru că este veche de mai bine de 110 ani şi este insalubră. Vom construi o grădiniţă nouă, dotată cu toate utilităţile necesare şi cu un parc de joacă pentru copii", a subliniat primarul Iordache. Valoarea acestei investiţii se cifrează la zece miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • consatean din negureni 18 Oct, 2010 19:33 tot ce spune primarul este o mare minciuna .nu sa facut decat caminul cultural din care de bine ce a fost facut a inceput sa cada zugraveala gradinita cade pe copii scoala la fel ce are nevoie in scoala profesori apeleaza la parinti .Primaria nu asigura nici un sprijinNu da nici ajutoare sociale nimic primarul vorbeste multe promite dar nimic nu face Nu are nimeni cine sa-l verifice sa vada daca spune adevarul sau daca a facut ce a zis in cele spuse mai sus .Baza sportiva e o plantatie de ciulini Primarul e un MARE MINCINOS .
  • consatean din baneasa 15 May, 2010 01:09 tot ce s-a promis mai sus s-a facut doar de mantuiala.... parcurile sunt mizerabile....... ' sunt doer 2km din 5 de bordura...... ' fantana arteziana arata mai mult a oala..... nu a fantana arteziana...