Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatia pentru drumuri in Vama Veche si 2 Mai, contestata in instanta

ro

28 Aug, 2009 03:10 2887 Marime text

decupaj_nicolae_iustin_urdea_01.jpgPrimăria comunei Limanu se pregăteşte de inaugurarea pistei pentru biciclişti. Evenimentul festiv va avea loc săptămâna viitoare.

Pista pentru biciclişti face parte dintr-un proiect transfrontalier, derulat în parteneriat cu Bulgaria. Conform proiectului cu finanţare europeană, pista are o lăţime de doi metri, iar aleea pietonală, de 1,5 metri, benzile fiind despărţite de un scuar cu flori. Artera destinată bicicliştilor are şi scopul de a delimita plaja de zona în care este permis accesul maşinilor. Valoarea totală a investiţiei de pe teritoriul comunei Limanu este de 500.000 euro, din care 10% reprezintă partea de co-finanţare asigurată de autoritatea locală.

O altă investiţie importantă pentru comunitatea locală o reprezintă şi modernizarea drumurilor situate la est de Vama Veche şi a două străzi principale din localitatea 2 Mai. Investiţia face parte din proiectul „Infrastructură de acces în zona costieră a regiunii de graniţă Vama Veche - 2 Mai - Shabla". Potrivit primarului Iustin Urdea, licitaţia a avut loc în urmă cu o lună, iar ulterior a fost desemnată câştigătoare SC Tehnologica Radion SRL. Rezultatul licitaţiei a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor de către firma SC Condorii Sult SRL Ploieşti, care, potrivit primarului comunei Limanu, ar fi venit cu preţuri de dumping. „Valoarea estimată a lucrării a fost de 28 de miliarde de lei vechi, iar ei (n.r. SC Condorii Sult) au venit cu un preţ de 18 miliarde de lei", a precizat primarul Urdea, adăugând că CNSAC a soluţionat contestaţia în favoarea primăriei.

primaria_limanu.jpgEdilul comunei Limanu a declarat că firma din Ploieşti nu s-a oprit aici, continuându-şi acţiunea în instanţă. Primarul Iustin Urdea şi-a exprimat speranţa că instanţa va decide într-o lună de zile cine are dreptate, astfel încât, să poată da drumul lucrărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • observatoru 07 Sep, 2009 14:01 dragi contarani ai comunei Limanu va rog sa nu mai puneti botul la toate vrajelile primarului cu toata sleahta lui de hoti deschideti ochii ,totul e praf in ochii nostri hai sa vedem dedesupturile
  • anonim 04 Sep, 2009 08:12 Pista este pentru biciclete, cum singur ai zis, deci daca nu intri cum masina nu ai cum sa ti-o rupi!Logic, nu?
  • eu 31 Aug, 2009 11:16 cred ca sunt nebuni....primarul a calcat vreodata pe ...poteca aia zis pista pentru biciclisti? dar gropile de pe langa pista nu ii sar in ochi? e groaznic, iti rupi masina in doua