Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în comuna Lipniţa Parc pe o întindere de două hectare, la Coslugea (document)

ro

01 Apr, 2011 02:31 3757 Marime text
Lipnita_Florin_Georgel_Onescu.jpg„Va fi un parc foarte mare, cu fântână arteziană, spaţii de odihnă, spaţii de joacă pentru copii şi jocuri de lumini. Săptămâna viitoare cel târziu, vom semna contractul de finanţare", a declarat primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu

Primăria Lipniţa va construi un parc în suprafaţă de două hectare în localitatea Coslugea.

Primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, ne-a declarat că spaţiul verde, în suprafaţă de 20.000 mp, va fi amenajat în zona fostului CAP. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ un milion de lei (zece miliarde de lei vechi), din care 866.651 de lei reprezintă contribuţia Guvernului, iar 67.930 de lei suma acordată de la bugetul local. „Va fi un parc foarte mare, cu fântână arteziană, spaţii de odihnă, spaţii de joacă pentru copii şi jocuri de lumini. Săptămâna viitoare cel târziu vom semna contractul de finanţare", a precizat primarul. Primăria va amenaja un parc şi în Lipniţa. Spaţiul verde, ce va fi amplasat în centru, va avea un chioşc pentru bătrâni şi loc de joacă pentru copii. Tot în Lipniţa se va construi şi o grădiniţă nouă. Investiţia va fi realizată, potrivit primarului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.

O altă prioritate a edilului din Lipniţa este şi asfaltarea drumurilor. În perioada următoare, autoritatea locală va demara procedura de achiziţie pentru începerea lucrărilor de asfaltare pe strada Morii şi pe strada Veterani. Străzile au o lungime totală de 1.700 m şi vor fi amenajate cu rigole de scurgere. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ zece miliarde de lei vechi, bani care vor fi asiguraţi de la bugetul local.

Pregătiri pentru serbarea Zilelor Comunei

Încă de pe acum, administraţia locală din Lipniţa pregăteşte festivităţile dedicate Zilelor Comunei, care vor avea loc, conform tradiţiei, pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Şi anul acesta vor urca pe scenă artişti îndrăgiţi precum Matilda Pascal Cojocăriţa, Gelu Voicu şi ansamblul său, Maria Dragomiroiu, Traian Ilea şi Valeria Codorean, Connect-R, Corina Chiriac, Aurel Moldoveanu, Radu Ille şi Heaven.

În perioada următoare, Primăria Lipniţa va demara şi procedura de achiziţie pentru alimentele ce sunt distribuite trimestrial persoanelor defavorizate. „Până în acest moment, la primărie s-au depus 620 de dosare ale persoanelor care vor beneficia de aceste alimente", a precizat primarul Florin Onescu. Pachetele vor conţine zahăr, orez, mălai, făină, paste făinoase, bulion, pateu şi vor fi în valoare de 40 de lei fiecare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii