Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In trei ani, 2 Mai si Vama Veche vor avea canalizare

ro

13 Mar, 2009 04:34 2209 Marime text
Limanu_primar_Nicolae_Iustin_Urdea_01.jpgPrimăria Limanu a iniţiat mai multe proiecte de infrastructură, o parte dintre acestea fiind deja în derulare.

Administraţia locală a obţinut finanţare pentru realizarea canalizării menajere în localităţile cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic - 2 Mai şi Vama Veche. Valoarea investiţiei se cifrează la peste 16,6 milioane de lei. Contractul a fost atribuit SC IFCO SA în urma unei licitaţii deschise la care s-au primit două oferte. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, termenul de finalizare a lucrării fiind de 36 de luni.
Primăria Limanu mai are un proiect de canalizare pentru satul Limanu, pe care vrea să-l ducă la îndeplinire în parteneriat cu RAJA. În momentul de faţă se lucrează la studiul de fezabilitate.
Lucrările la aducţiunea de apă în toată comuna se apropie de final, după cum ne-a declarat primarul Iustin Urdea. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 24 miliarde de lei vechi.
De asemenea, edilul comunei Limanu intenţionează să asfalteze drumurile interioare. Lucrările, care se ridică la un milion de euro, urmează să fie scoase la licitaţie. Investiţia va fi asigurată din fonduri europene.
Autoritatea locală din Limanu lucrează în momentul de faţă la un proiect de realizare a unui drum de ocolire a localităţilor 2 Mai şi Vama Veche. De asemenea, prin intermediul unei Asociaţii de Dezvoltare Comunitară între Limanu şi Albeşti, administraţia locală vrea să construiască un drum de legătură între Limanu, Hagieni şi Albeşti. „Scopul constă în a pune în valoare potenţialul turistic al Pădurii Hagieni", ne-a declarat primarul Iustin Urdea.
Autoritatea locală investeşte şi în construirea unui nou sediu al primăriei, în localitatea 2 Mai, în care îşi vor desfăşura activitatea Serviciul de Impozite şi Taxe şi Registrul Agricol. „Când terminăm sediul din 2 Mai, reamenajăm şi sediul primăriei din Limanu", a precizat primarul Iustin Urdea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii