Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita noua la Tuzla

ro

03 Jul, 2009 01:51 5730 Marime text
cap_2_tuzla_micu.jpgPrimăria Tuzla a început lucrările la sala de sport, care va fi construită în curtea şcolii. 

Obiectivul, care va avea o capacitate de 150 de locuri, va fi finanţat de guvern. Valoarea investiţiei este de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi.

Un alt proiect al administraţiei locale din Tuzla este şi amenajarea unui parc în vecinătatea primăriei. Primarul Constantin Micu ne-a declarat că spaţiul verde va fi realizat în locul stadionului. Valoarea investiţiei este, potrivit edilului din Tuzla, de aproximativ şapte miliarde de lei vechi. Suprafaţa parcului va fi de 7.500 metri pătraţi. Potrivit primarului, stadionul va fi mutat la marginea localităţii. În momentul de faţă, administraţia locală din Tuzla se ocupă de identificarea unei suprafeţe de teren pe care să se construiască un bazin de sport. Investiţia va fi finanţată de guvern, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.

În paralel cu derularea acestor proiecte, primăria se ocupă şi de igienizarea şcolilor. Potrivit primarului, instituţiile de învăţământ vor fi gata la timp să-şi primească elevii în bune condiţii. „Facem unele reparaţii înainte de începerea anului şcolar. Dăm cu var, facem curăţenie, pentru că vrem ca elevii să înceapă şcoala în condiţii optime", a declarat primarul Constantin Micu.

tuzla_proiect_gradinita_1.jpgEdilul din Tuzla ne-a declarat că va începe şi construcţia unei grădiniţe noi. Instituţia de învăţământ preşcolar va fi amplasată vizavi de şcoală, pe amplasamentul şcolii vechi. Grădiniţa va avea o capacitate de o sută de locuri şi va fi construită în regim P+E. Valoarea totală a investiţiei va fi de peste 25 miliarde de lei vechi.

Primarul a declarat cu diferite ocazii că intenţionează să construiască şi o creşă, pentru că este nevoie de o astfel de instituţie în comună. Primarul Constantin Micu a precizat că, deocamdată, nu sunt fonduri pentru investiţie, dar că ar putea fi construită dacă se vor vinde din terenurile pe care administraţia locală le va scoate la vânzare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • locuitor al comunei 03 Jul, 2009 10:44 Bravo Domnule Micu......se vede ca se misca ceva in Tuzla. Chiar era nevoie de un asemenea om care sa schimbe imaginea comunei. Si inca ceva......cei care doresc puterea s-a vazut ce au facut, s-au imbogatit ei. Copii din comuna noastra chiar aveau nevoie de o gradinita noua si o sala de sport..... Va sustinem Domnule Primar......ne bucuram de reusite ...si asteptam noi proiecte de viitor sa le aratam ca si Tuzla poate!