Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita noua din Sinoe, inaugurata la primavara

ro

12 Dec, 2008 18:00 3408 Marime text

Grameni Gheorghe primar Mihai Viteazu2.jpgGrădiniţa din Sinoe se află într-un stadiu de execuţie avansat. Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, susţine că grădiniţa va fi dată în folosinţă în primăvară.

„Grădiniţa este aproape gata. Sperăm ca vremea să permită continuarea lucrărilor", a declarat primarul Gheorghe Grameni.
Lucrările au fost demarate în luna septembrie. Edilul a afirmat că lucrarea a avut ca termen de execuţie data de 20 noiembrie, însă s-a mai întârziat cu lucrările. Oricum, grădiniţa nu va fi dată în folosinţă comunităţii mai devreme de 1 mai. „Construcţia va fi gata în curând, însă nu putem muta copiii în ea pentru că pereţii sunt umezi încă. La primăvară, probabil de la 1 mai, vom trece în clădirea cea nouă", a afirmat edilul.
Finanţarea obiectivului s-a făcut prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ nouă miliarde de lei vechi. Grădiniţa include două săli de clasă, un cabinet medical, o anexă, o cancelarie şi grupuri sanitare interne.

Dispensarul l-au făcut americanii

Un alt obiectiv important pentru comunitatea locală din Sinoe este dispensarul comunal, căruia tocmai i s-a tăiat panglica inaugurală. Unitatea medicală a fost construită cu sprijinul militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu, după cum ne-a declarat primarul Gheorghe Grameni.
Pe lângă toate aceste investiţii importante pentru comunitate, Primăria şi Consiliul Local al comunei Mihai Viteazu îşi îndreaptă atenţia, în perioada sărbătorilor de iarnă, şi către cei mai mici sau cei mai în vârstă locuitori ai comunei. Astfel, cu ocazia Crăciunului, administraţia locală va oferi un număr de 600 de pachete cu dulciuri şi fructe copiilor de la grădiniţe şi şcoli. Nu vor fi uitaţi nici pensionarii, cărora le va fi oferit un ajutor bănesc. Vor beneficia de acest ajutor financiar pensionarii cu o pensie sub cinci milioane de lei vechi şi cei de peste 60 de ani, care nu au niciun venit. (P)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii