Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrica de caramida se va construi la Saligny

ro

04 Dec, 2009 01:25 2562 Marime text
stanga_sus_saligny_sediu_primarie3.jpg Pentru că în privinţa terenului din satul Ştefan cel Mare există un litigiu, chinezii vor ridica fabrica de cărămidă la Saligny

Primăria Saligny a aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local concesionarea unei suprafeţe de 7 200 mp pentru construirea unei fabrici de cărămidă. Pentru că în privinţa terenului pe care voiau iniţial să construiască există un litigiu, investitorii au optat pentru un alt amplasament.

Iniţial, investitorii chinezi de la Golden Way Development BV - SC Long Wall Brick SRL România au optat pentru un teren din localitatea Ştefan cel Mare, în suprafaţă de 35 000 mp. Potrivit primarului comunei Saligny, Gabriel Tătulescu, dezvoltatorul dorea, astfel, să profite de condiţiile oferite de localitatea Ştefan cel Mare: apropierea de autostrada A2, de Canalul Dunăre - Marea Neagră şi ieşirea la DN 22C. În plus, terenul era situat în apropiere de calea ferată. Înţelegerea iniţială nu a mai putut fi însă parafată, întrucât terenul din localitatea Ştefan cel Mare fusese concesionat anterior unei alte firme, care nu şi-a respectat, potrivit edilului, obligaţiile contractuale, subînchiriindu-l. Gabriel Tătulescu afirmă că regimul juridic al acestui teren va fi clarificat în instanţă. „Deşi nu avea voie, această societate a subînchiriat terenul. În plus, nu şi-a mai plătit impozitele de doi ani de zile", a precizat edilul-şef.

Fabrica de cărămidă se va construi pe amplasamentul fostului CAP, adică în Saligny. Gabriel Tătulescu a adăugat că oamenii de afaceri chinezi au venit în România chiar în urmă cu câteva zile, pentru a face măsurători. Investiţia se cifrează la aproape 20 milioane euro şi, dacă se va concretiza, va crea 50 de locuri de muncă pentru locuitorii comunei.

saligny_primar_tatulescu_gabriel.jpgComuna are nevoie de bani pentru finalizarea grădiniţei

În ceea ce priveşte alte proiecte ale comunităţii locale, primarul Gabriel Tătulescu spune că se confruntă cu lipsa banilor. Mai exact, lucrările la grădiniţa cea nouă nu pot continua din cauza faptului că Ministerul Educaţiei nu a alocat banii necesari ducerii la bun sfârşit a investiţiei. Primarul a precizat că, în cazul în care Guvernul nu îi va da bani pentru finalizarea grădiniţei, va face tot posibilul, anul care vine, să găsească bani din bugetul local sau din alte surse.

Pe de altă parte, atmosfera de sărbătoare se va face simţită în perioada următoare în comuna Saligny. Primăria va oferi copiilor cadouri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Avem aproximativ 310 copii, cărora le vom oferi, până pe 11 decembrie, cadouri cu ocazia Crăciunului", a afirmat primarul Tătulescu. Copiii vor primi în dar dulciuri, suc şi multe fructe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ghenade c-tin 08 Jan, 2010 19:06 MA BUCUR CA PROIECTU CU" CONSTRUCTIA FABRICI DE CARAMIDA" SA AIBA O REZOLUTIE JURITICA POZITIVA PENTRU COMUNITATE SI NU NUMAI. DACA ACEST PROIECT SE VA FINALIZA POZITIV, INTRUN TERMEN SCURT,TIN SA FELICIT "PRIMARUL SI CONSILIU LOCAL