Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce să-l mai credem pe Crin Antonescu?

ro

27 Jul, 2012 02:00 3021 Marime text
Camelia-Balan.jpgAntonescu s-a răzgândit: nu se mai retrage din politică dacă preşedintele suspendat Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. A găsit şi pretextul pentru a-şi scuza josnicia. Liberalul cu aspiraţii la scaunul de preşedinte reclamă că „nu mai este legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag" întrucât, susţine acesta, îndemnurile la neprezentare la urne făcute de preşedintele suspendat dau „peste cap orice condiţie de competiţie electorală".

Este un gest lipsit total de demnitate să promiţi ceva şi să nu te ţii de cuvânt. A inventa pretexte este cel mai simplu mod cu putinţă de a ieşi dintr-o situaţie incomodă. Bunăoară, atunci când Antonescu şi-a luat acel angajament privind renunţarea la viaţa politică în cazul în care preşedintele Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni nu a existat în discursul liberalului decât imperativul „ori eu, ori el" şi nicio altă condiţionare.

Ce demonstrează Crinul USL-ist este ceea ce ştiam deja şi anume că a spus una, deşi era hotărât tot timpul să facă alta. Indecisul Crin Antonescu ne transmite şi că nu mai este aşa sigur de victorie precum era în data de 6 iulie, când în calitate de preşedinte al Senatului a luat parte la şedinţa privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, declarând că „dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage din viaţa politică". Disperarea USL-iştilor care nu au avut răbdare să aştepte alegerile prezidenţiale de la anul şi au ţinut cu tot dinadinsul să-l suspende pe preşedinte se vede în faptele lor. Primarii USL din ţară au primit ordine stricte de la partid să-i aducă pe localnici la urne şi să-i convingă la un sandviş, o plăcintă şi un rachiu că soluţia este să voteze „DA". Culmea este că sunt şefi de autoritate locală, şi nu puţini la număr, care sunt gata să acţioneze în forţă dacă după ora 17.00 prezenţa la urne va fi scăzută duminică. Microbuzele aflate în administrarea primăriilor sunt pregătite pentru transportul electorilor, combustibilul nu va fi nici el o problemă.

Cât costă disperarea USL-iştilor de a distruge şi a călca în picioare statul de drept pentru a deţine cu orice preţ puterea în stat? USL-iştii au împânzit toate judeţele din ţară cu pliante anti-Băsescu şi bannere cu acelaşi mesaj, al căror cost cu siguranţă nu este modic. Pentru duminică, benzina necesară transportului votanţilor nu reprezintă nici ea o problemă din punct de vedere financiar. Dar de unde provin banii pentru derularea campaniei electorale? Din buzunarul lui Ponta, al lui Crin Antonescu sau din cel al poporului, căruia cei doi i-au promis salarii majorate conform hotărârilor judecătoreşti, TVA redus la alimente şi alte şi alte minuni? Până acum, cei doi au reuşit doar să zdruncine din temelii actualul sistem şi să determine, din cauza conflictului iscat, creşterea cursului leu - euro şi implicit a ratelor la bănci datorate de muritorii de rând cărora le-au promis un trai mai bun. Cei doi s-au mai evidenţiat prin desfiinţarea de instituţii şi, mai nou, pregătirea desfiinţării altora, precum ANI, DNA şi Curtea Constituţională. Până acum, cuplul uselist a acţionat samavolnic şi josnic din dorinţa de a pune cu orice preţ mâna pe Putere, iar unui astfel de comportament nu poţi să-i răspunzi decât cu „NU"!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zoe 09 Aug, 2012 16:27 stimate redactor nu te face ca nu intelegi.Acest lucru ar fi fost valabil daca nu ar fi fost la vot peste 7 milioane care au votat DA. Iar daca ati fi un pic rationala si daca s-ar fi prezentat la vot 14 milioane si 7,5 au sopus DA demiterii, acest om care se tine cu ghiarele de functie trebuia sa plece. Asa ca ar trebui sa aibe bunul simt sa se retraga si sa lase poporul roman sa aleaga ca in 2009, dar fara sa fure el si cu Baconschi voturi. Iar domnia voastra incearcati macar sa dati impresia ca sunteti impartiala, asa cum este deontologic pentru aceasta profesie.
  • Vio 03 Aug, 2012 09:39 De acord cu articolul. Problema este ca opoztia la fenomenul Crin-Ponta nu este vocala. In dialog cu acestia nu trebuie/poate fi folosita logica argumentarii. Acest cuplu are un monolog care nu admite replica. Scoala Antena 3!