Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cadoul pe care liberalii şi-l fac lor şi primarilor

ro

26 Sep, 2013 00:00 2144 Marime text
După şefii de autoritate locală, liberalii pun presiune pe Ponta. Nu ştim dacă demersul lor le va salva primarilor scaunele aflate în pericol, însă cu siguranţă declaraţiile publice făcute le vor aduce liberalilor capital de imagine şi poate un scor mai bun la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale.
În timp ce Victor Ponta îşi menţine poziţia, aceea de a aştepta decizia instanţelor cu privire la starea de incompatibilitate a primarilor care au făcut parte în interesul comunităţii din adunările generale ale societăţilor comerciale, liberalii, prin Crin Antonescu, propun soluţia amnistiei, soluţie pe care am auzit-o prima dată la primarul Radu Mazăre. Când vorbeşte despre „soluţia mea”, Crin Antonescu face însă trimitere la amnistie pentru conflictul de interese şi la recurs în interesul legii pentru incompatibilitate.
„Soluţia mea, apropo de retroactiv, sau soluţia pe care doresc să o discutăm şi cred că o putem adopta pentru a scoate toţi aceşti oameni care nu au greşit dintr-o situaţie imposibilă, este, pe de o parte, o lege de amnistiere în ceea ce priveşte conflictul de interese, pentru că aceasta este o acuzaţie penală şi amnistierea poate să acţioneze retroactiv strict pe aceste speţe, nu pe toate conflictele de interese, pe aceste speţe, iar în ceea ce priveşte incompatibilităţile cred că aici trebuie să ne adresăm şi să solicitam cel puţin ministrului Justiţiei un recurs în interesul legii.
Şi atunci lămurim aceste lucruri. Modificăm legea pentru viitor", a declarat Crin Antonescu, pentru care lucrurile par ca şi lămurite. Rămâne de văzut ce părere au ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi premierul Victor Ponta cu privire la demersul lui Crin Antonescu şi la soluţia sa.
Nu este de înţeles de ce Crin Antonescu şi liberalii vin cu soluţia lor. Pentru a avea credibilitate, ar trebui să vorbească de soluţia USL. Sau nu mai există USL-ul şi, pe cale de consecinţă, nici soluţii USL?!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii