Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumurile din Albeşti vor fi asfaltate

ro

16 Mar, 2012 02:50 2715 Marime text
albesti_primar_gheorghe_moldovanu_05.jpgPrimarul localităţii Albeşti a primit zilele acestea veştile pe care le aştepta. Se anunţă o primăvară bogată în proiecte pentru localitate.

Drumurile din Albeşti vor fi asfaltate. De asemenea, vor fi construite în comună o sală de sport, două creşe, o grădiniţă şi se va reabilita şcoala din Cotu Văii

Aşa cum spera edilul, proiectul privind asfaltarea a 29,6 kilometri de drum prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a devenit o certitudine la Albeşti. Şeful autorităţii locale, Gheorghe Moldovan, a precizat că valoarea proiectului se ridică la 123.000.000 de lei şi prevede asfaltarea drumurilor din localitatea Albeşti şi a străzilor din satele aferente comunei, mai precis a celor din Vârtop, Cotu Văii şi Coroana. „Pe o parte din drumurile ce urmează să fie asfaltate s-a intervenit cu piatră, altele sunt din pământ", a declarat primarul Gheorghe Moldovan. Obiectivul privind construcţia unei săli de sport nu rămâne nici el doar la stadiul de proiect. „Am primit ordin de începere a construcţiei sălii de sport", a declarat primarul. Sala va fi ridicat în vecinătatea stadionului din Albeşti şi este prevăzută cu un teren de handbal cu 150 de locuri pentru spectatori. Investiţia se ridică la suma de 2.797.831 de lei, iar banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Investiţii masive în educaţie

Şi pentru mămici primarul are o veste bună. În localitate vor fi înfiinţate două creşe, una la Albeşti şi o alta la Cotu Văii, localnicele având posibilitatea să-şi lase micuţii la creşă dacă munca nu le permite să fie alături de copiii lor. Sumele necesare pentru construcţia celor două creşe vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Proiectul privind construcţia unei grădiniţe la Albeşti cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect aşteptat cu sufletul la gură de edil, prinde şi el contur. Grădiniţa este prevăzută cu trei săli de clasă şi cu o capacitate de 60 de locuri şi va fi realizată anul acesta. „În cazul grădiniţei, ne aflăm în faza de autorizare a proiectului. Aşteptăm un ultim aviz cel de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat primarul Gheorghe Moldovan. La ora actuală, localitatea nu beneficiază de o grădiniţă corespunzătoare. Cea în care învaţă copiii este veche şi neîncăpătoare, de aceea ea adăposteşte doar două grupe de copii. Cea de-a treia grupă învaţă într-un spaţiu improvizat în Căminul Cultural din Albeşti. Însă această poveste va deveni istorie în perioada următoare. Şeful autorităţii locale va începe zilele acestea şi lucrările la şcoala din Cotu Văii, urmând ca acestea să fie finalizate până la sfârşitul acestui an. În noua şcoală vor învăţa 120 de elevi. Copiii studiază în momentul de faţă în săli de clasă improvizate în sediul Căminului Cultural din localitate. Proiectul privind amenajarea unui drum de exploatare în localitate este eligibil, întrunind un total de 46 de puncte, dar se aşteaptă un răspuns de la Bucureşti privind realizarea lui. Drumul de exploatare are o lungime de 7 kilometri, cu 3 kilometri mai puţin decât vechea rută, va ocoli drumul judeţean Albeşti - Vârtop - Cotu Văii şi este destinat în principal traficului agricol.

De 1 aprilie, primarul organizează pentru localnici un concert

Cântăreaţa de muzică populară Ştefania Rareş va fi în rândul localnicilor din Albeşti pe data de 1 aprilie. Interpreta va susţine, de la ora 16.00, un concert ce va marca cei 50 de ani de carieră ai solistei. Evenimentul organizat de Primăria Albeşti va avea loc la Căminul Cultural din localitate. Trupa „Hangiţele" va urca şi ea pe scenă pentru a încânta publicul cu piesele sale în ritm etno-dance. Seara va fi încheiată cu decernarea premiilor pentru întreaga activitate a interpretei Ştefania Rareş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii