Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul dintre Rasova si Pestera are sanse sa fie asfaltat

ro

19 Jun, 2009 02:53 3583 Marime text
rasova_neamtu_mihalache.jpgPrimăria Rasova a depus spre finanţare, zilele acestea, un proiect care rezolvă trei dintre necesităţile comunităţii locale situate pe malul Dunării. 

Primarul Neamţu Mihalache ne-a declarat că prin intermediul acestui proiect integrat, în valoare de 2,5 milioane euro, îşi propune să realizeze reţea de canalizare şi staţie de clorinare în Rasova şi să asfalteze drumuri în Rasova şi Cochirleni.

Administraţia locală din Rasova va încheia o Asociaţie pentru Dezvoltare Intercomunitară cu autoritatea locală din Peştera. Prin acest parteneriat, prin care se pot accesa nu mai puţin de şase milioane de euro, cele două localităţi vor reabilita drumul ce face legătura între Rasova şi Peştera, care, în momentul de faţă, este impracticabil.

În prezent, autoritatea locală se ocupă şi de reabilitarea sediului din spatele Primăriei Rasova. Potrivit primarului, acolo va fi amenajată o cameră oficială pentru primirea oaspeţilor şi cinci birouri pentru sectorul agricol.

Primarul Neamţu Mihalache ne-a declarat că, peste puţin timp, va fi finalizată şi reţeaua de alimentare cu apă a localităţii Cochirleni. Primăria a făcut economie, investiţia fiind realizată în regie proprie, cu persoane care primesc ajutor social şi cu angajaţii de la pompa de apă. „Lucrarea făcea 57 de miliarde de lei vechi, iar noi am făcut-o cu zece", ne-a declarat edilul comunei.

La Rasova urmează să se construiască şi o grădiniţă nouă. Primăria a predat deja terenul în acest sens. Imobilul va fi construit în regim P+1 şi va asigura locurile necesare pentru acoperirea cererii de la nivelul comunei, pentru că, după cum însuşi primarul ne-a declarat, în Rasova sunt mulţi copii.

De asemenea, autoritatea locală din Rasova a sprijinit cadrele didactice pentru a se stabili în comună. „Avem cadre didactice şi din Craiova care s-au stabilit aici, profesori de matematică ai căror elevi au obţinut rezultate la olimpiade", a afirmat primarul. Cadrelor didactice venite din alte localităţi li s-au asigurat locuinţe de serviciu, construite de primărie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adrian 17 Mar, 2010 16:21 Asa primar rar ! Bravo tine-ti tot asa, poate se mai iau si alti dupa voi, ca in rest in Dobrogea putini sunt cei care misca ceva !
  • danielap 02 Mar, 2010 23:43 santeti mari continuati