Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drum gata, în fix 115 zile lucrătoare Firma care s-a ocupat de lărgirea Centurii Bucureşti Sud face drumul transfrontalier Lipniţa - Kainargea, Bulgaria

ro

02 Sep, 2011 00:00 3277 Marime text
Lipnita_Florin_Georgel_Onescu.jpgPrimăria comunei Lipniţa a atribuit, recent, două contracte de achiziţii publice pentru proiectarea şi execuţia drumului de legătură dintre Lipniţa şi Frontiera Bulgaria, Kainargea, amenajare şi modernizare, dar şi cel referitor la serviciile de supraveghere a lucrărilor pentru diriginte de şantier. Lucrările sunt programate să fie gata într-un an de la semnarea ordinului de începere, lungimea totală a drumului fiind de 10.932,47 metri liniari.

Primul contract a fost predat pentru suma de peste 11 milioane de lei şi a fost câştigat de către SC Straco Group SRL, iar cel de-al doilea, de 120.000 de lei, de către Asociaţia SC Toprom Logistic SRL şi SC Mondo Engineering Consult SRL.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013, Axa prioritară 1 Accesibilitate - Îmbunătăţirea mobilităţii şi accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 Îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Contribuţia prin FEDR este de 84,46%, de la bugetul de stat, 13%, iar de la bugetul local: 2,54%.

Pentru proiectarea şi execuţia acestui drum s-au bătut patru firme însă, în cele din urmă, contractul a fost luat de o firmă din Bucureşti, SC Straco Group SRL. Societatea a câştigat, împreună cu Studio Corona SRL Civil Engineering, proiectarea şi execuţia autostrăzii Orăştie - Sibiu, Lotul 2 de la km 24+110 - km 43+855, pentru suma de 377.780.208,81 lei.

Straco Grup, societate cu capital românesc, este controlată de oamenii de afaceri Alexandru şi Traian Horpos. Are contracte de reabilitare a străzilor cu Primăria Bucureşti. Una dintre cele mai importante lucrări din portofoliul Straco este lărgirea unui tronson din Centura Sud Bucureşti. Pentru acest contract, care a fost încheiat cu CNADNR, Straco a primit suplimentar, printr-un act adiţional, 33 milioane lei, fără TVA, deşi contractul iniţial era de 73 milioane de lei.

Potrivit celor declarate de primarul comunei, Florin Onescu, contractul pentru execuţia lucrării a fost semnat în urmă cu câteva zile, la acest moment, lucrându-se la proiectul tehnic care ar trebui să fie gata în două săptămâni. Cât despre termenul până la care trebuie să fie gata acest drum¸ edilul spune că execuţia propriu-zisă este programată să se facă în fix 115 zile lucrătoare, ceea ce înseamnă până la 6 februarie inclusiv. „Au echipamente performante şi îşi vor face treaba în termenul pe care l-au dat, aşa ne-am înţeles", spune primarul. Bineînţeles, acest termen ar putea fi respectat sau nu, în funcţie de condiţiile meteo care vor fi în această iarnă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii