Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorinela Irimia va insista pentru realizarea alimentării cu apă

ro

13 Jul, 2012 02:29 3626 Marime text
Saraiu_Dorinela_Irimia_2.jpgReorganizarea Primăriei şi igienizarea localităţii prin întreţinerea spaţiilor verzi şi a trotuarelor sunt două dintre proiectele care vor fi realizate în perioada următoare la Saraiu. Alimentarea cu apă a comunei este însă principala preocuparea a primarului nou instalat la Saraiu, Dorinela Irimia.

Primarul Dorinela Irimia a declarat că săptămâna aceasta se va deplasa la Bucureşti pentru a obţine finanţarea proiectului privind alimentarea cu apă. Proiectul a fost cuprins în OUG 7, în mandatul fostei administraţii locale, dar până la această dată Guvernul nu a aprobat finanţarea. Şefa autorităţii locale este decisă să se implice astfel încât să înceapă lucrările la proiect cât de curând, iar localnicii să poată beneficia, aşa cum este şi normal, de apă curentă. Guvernul ar trebui să aloce pentru această lucrare 1.300.000 de lei. Dorinela Irimia a mărturisit că mizează în acest sens pe sprijinul senatorului UNPR Sorin Serioja, care şi-a arătat întreaga disponibilitate pentru a contribui la dezvoltarea localităţii.

Primăria nu are jurist şi nici responsabil cu achiziţiile!

Tot în această perioadă, primarul din Saraiu va face demersurile necesare pentru refacerea organigramei Primăriei. Dorinela Irimia a explicat că în cadrul Primăriei sunt prinse 16 posturi, însă nu toate sunt încadrate cu personal. Mai precis, autorităţii locale îi lipsesc pionii cei mai importanţi - juristul şi un angajat pentru achiziţii publice. Un alt proiect de primă urgenţă vizează înfiinţarea unui SRL în cadrul Primăriei, pentru ca gospodărirea localităţii (igienizare, salubritate, deszăpeziri) să poată fi realizată şi eficient şi cu costuri minime. În primăvara viitoare, Dorinela Irimia are planificată pavarea trotuarelor din localitate, dar are în vedere şi înfrumuseţarea localităţii prin plantarea de flori şi arbuşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii