Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezastru ecologic pe malul Dunarii, la Harsova (galerie foto)

ro

17 Jul, 2009 02:57 8866 Marime text

cariera_harsova.jpgPrimarul Tudor Nădrag susţine că SC Miniera Medgidia SA exploatează abuziv minereul de calcar # Edilul-şef este hotărât să ceară în instanţă despăgubiri de un milion de euro pentru fiecare hectar de teren dezafectat

Cariera de calcar de la Hârşova este la un pas de producerea unui dezastru ecologic, susţin autorităţile locale. Deşi primarul oraşului, Tudor Nădrag, a trimis numeroase notificări către instituţiile abilitate, până în prezent nu s-a luat nicio măsură pentru stoparea exploatării.

Şeful administraţiei locale din Hârşova susţine că responsabilă pentru starea în care a ajuns malul Dunării, acolo unde, la un moment dat, se afla un munte de calcar, este SC Miniera Medgidia SA - societatea care exploatează perimetrul respectiv. Tudor Nădrag ne-a declarat că a atras atenţia, în repetate rânduri, reprezentanţilor societăţii că au depăşit limita permisă pentru excavare şi că exploatează terenul abuziv, însă aceştia nu s-au oprit. „Societatea continuă excavările. Au depăşit cu şase metri în adâncime limita permisă. Am făcut adrese către Ministerul Mediului, către Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral, către Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), însă până în prezent nu s-a luat nicio măsură", ne-a declarat primarul din Hârşova, adăugând că terenul respectiv este degradat iremediabil şi că se va surpa.

„Terenul este distrus iremediabil"

Tudor Nădrag este hotărât să demareze o acţiune în instanţă pentru stoparea exploatării minereului de calcar. „Săptămâna viitoare voi depune acţiune în instanţă şi vom cere despăgubiri Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale de un milion de euro pentru fiecare hectar afectat, pentru că era obligaţia lor să urmărească exploatarea acestei cariere", a mai spus primarul. Edilul-şef afirmă că intenţiona să folosească acel teren de pe malul Dunării pentru a da loturi de casă locuitorilor din Hârşova, pentru atragerea de investitori sau pentru înfiinţarea unei crescătorii piscicole, însă acum nimic din toate acestea nu mai este posibil, având în vedere faptul că în perimetrul respectiv s-au produs adevărate cratere, pline cu apă. „Au făcut găuri mari în piatră. Terenul este distrus iremediabil. În loc să construim acolo un cartier frumos, ne vom uita la un peisaj selenar", a afirmat revoltat primarul oraşului Hârşova.

Directorul SC Miniera: „Asta e!"

Contactat telefonic, directorul SC Miniera Medgidia SA, Stelian Nuţă, ne-a declarat că exploatarea minereului se face legal şi că au venit controale peste controale la faţa locului, dar că nimeni nu le-a spus să se oprească. „Au fost controale şi de la Mediu şi de la Ape. Asta e! Mai trebuie să muncească şi alţii. Se exploatează conform licenţei", ne-a declarat reprezentantul SC Miniera Medgidia SA.

Am încercat să luăm legătura şi cu reprezentanţii conducerii ANRM de la Bucureşti, însă ni s-a recomandat să trimitem o solicitare scrisă. „Domnul preşedinte Gelu Mărăcineanu trebuie să vadă o sesizare în scris. Nu putem să vă spunem nimic prin telefon", ne-a declarat o secretară de la ANRM. Ne-am conformat, întrebându-i în scris pe şefii ANRM de ce nu au luat până acum nicio măsură, de ce nu au luat în considerare adresele Primăriei Hârşova şi de ce nu au trimis o echipă de control la faţa locului. Până se vor decide mai-marii de la Bucureşti să ia măsuri, este posibil să se întâmple exact lucrul de care se teme comunitatea locală şi să fie prea târziu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liliana 07 Jul, 2010 08:47 Din cauza asta fuge tineretul in afara .o sa ramana o comuna plina de bosorogi.fug toti de groapa asta.tot d-l chirita a ramas la putere ptr mine.si daca va dori sa candideze din nou ,pe dansul il voi vota cu cea mai mare placere.si cred ca nu o sa ii para rau daca o va face.ptr ca sunt persoane care ii duc lipsa.a fost un primar model.
  • liliana 07 Jul, 2010 08:40 nu are rost sa ne certam intre noi cetateni ai orasului ,ca degeaba,,,,oricum tot ce vor ei fac !!!!!!!!!!!!si culmea ca----nimic.suntem o groapa plina de broaste neajutorate,in care regele broscoi a murit.suntem daramati de tot .toti care vor sa intre la putere intra ptr spinarea lui nu ptr cetateni ca nu cred ca ii doare burta asa tare de noi.vor sa traiasca ei bn.ca restul ce mai conteaza???eu una nu pot sa il mai consider un oras .deja arata ca o comuna,sau mai ceva.sincera sa fiu deja mi s-a acrit de slogane ptr a obtine tronul de primar[votati-ma ca o sa aveti cutare,ca o sa va fac cutare]!!!!!!!!nu mai votez pe nimeni.ptr ce?NIMIC.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 25 Jun, 2010 10:49 Cine are INTERES ASCUNS de a creea 200 de LOCURI DE MUNCA , rezervate RUDELOR OPOZITIEI,in domeniul producerii de ENERGIE ELECTRICA pe bio gaz si nu de CREEREA a 1600 de LOCURI DE MUNCA in AGRICULTURA locala prin CONSTRUIREA a unor SERE si MICRO FERME ??? CINE ??? OPOZITIA harsoveana ??? De ce ??? INTERES POLITIC ??? LOVITURA de STAT ,mascata ???
  • SURMELIS ARGENTINAPUSA 22 Jun, 2010 09:24 PROBLEMELE CU CAPUL le au cei din conducerea orasului HARSOVA de Constanta , care in loc sa aduca INVESTITORI pentru dezvoltarea AGRICULTURII , vor sa aduca INVESTITORI pentru producerea ENERGIEI ELECTRICE pe bio gaz.In loc sa creeze 1600 de locuri de munca in AGRICULTURA ei aduc 200 de locuri de munca pentru producerea ENERGIEI ELECTRICE. PRIMARIA Harsova este plina de ZOMBIE , pentru ca numai sunt CAPABILI sa GANDEASCA LOGIC, limpede ,clar pentru INTERESUL PRIMORDIAL al locuitorilor acestui oras.
  • SURMELIS ARGENTINAPUSA 22 Jun, 2010 09:13 NECHITA SORIN un ”politician” al PNL-ului din 2003,pedepsit de partidul sau liberal ,devenit apoi ”politician” de PDL ... Curioasa istorie politica.In 2008 , Cand am fost in audienta la liderul PDL din Harsova,TUDOREL NADRAG, am dat de trei persoane ,mai mult sau mai putin cunoscute,TUDOREL NADRAG,MARES TITU si NECHITA SORIN. Dintre toti cel mai vorbaret era NECHITA SORIN. Pe vremea aceea nu cunosteam rolul acestui personaj in partidul PDL. MARES TITU era un cunoscut de al meu din 1981 de cand m-am angajat la FLAMURA ,apoi devenita SC COMET SA HARSOVA. Un personaj perfid , hot ,intrigos ,avar dupa bani si putere. Nu a facut NIMIC pentru a-l sustine pe vechiul DIRECTOR de la SC COMET SA pentru a mentine FABRICA ”pe picioare”.Un personaj arogant ce a ajuns CONSILIER LOCAL alaturi de alt hot si fost primar liberal ,IONEL CHIRITA. NECHITA SORIN , sa stii ca stau destul de bine cu capul ,dar nu INTELEG cum ati ajuns ,voi. cei din PRIMARIA HARSOVA, zombie liberale ??? Cand spui ca o persoana este ZOMBIE inseamna ca acea persoana numai este responsabil 100% pentru ceeace GANDESTE si VORBESTE, deoarece GANDUL lui ce se afla in creier este CONECTAT la un sistem special folosit de ARMATELE unor tari.INTREBARE : Ce cauta un astfel de sistem de CITIRE a GANDURILOR , care se mai numeste si ARMA PSIHOTRONICA ,pe raza orasului HARSOVA de Constanta , de cel putin 4-5 ani ??? Am auzit foarte multe persoane spunand urmatoarele cuvinte ”E ceva in Harsova!”.Toti LOCUITORII orasului au simtit CEVA , dar nu stiau pe cine sa dea VINA. Vina este a lui IONEL CHIRITA care a vrut sa faca din acest orasel un FORT MILITAR plin de LUPTATORI INFRACTORI, de LUPTATORI MINORITARI, de LUPTATORI SECURISTI, de LUPTATORI CERTATI CU BUNUL SIMT .
  • nechita sorin 07 Dec, 2009 19:01 surmelis -cred ca ai probleme cu capul.
  • surmelis argentina pusa 26 Sep, 2009 14:01 D-l IONEL CHIRITA se lauda cu cladirile nefinalizate ? Cine ia dat BANII pentru lucrarile cu care se lauda mereu ? Nu cumva Guvernul,care reprezinta STATUL ? Inainte de al doilea tur de scrutin electoral pentru postul de primar si consilieri locali din 2008, d-l IONEL CHIRITA si-a dat DEMISIA impreuna cu colegii de partid neparticipand la acesta ,care erau pe lista propusa pentru consilieri locali, dar totusi AU APARUT IN CONSILIUL LOCAL cu un nr. de 6 locuri.De ce ? Din moment ce ei au FACUT FRONT COMUN,S-AU SOLIDARIZAT CU CONDUCATORUL LOR,d-l IONEL CHIRITA ? Deci ,d-l TUDOR NADRAG este VINOVAT ca le-a permis liberalilor sa intre cu un nr. de 6 locuri in CONSILIUL LOCAL HARSOVA DE CONSTANTA, incalcand LEGEA. Se pare ca a disparut cuvantul "lege" din vocabularul primarului, consilierilor locali si politistilor. De ce ? Pentru ca cei care pun in aplicare CORUPTIA au inceput sa elimine LEGEA. Nu inteleg de ce anumite persoane iesite la pensie din domeniului INVATAMANTULUI mai ocupa un post, d-na TOPOR ALEXANDRA-consiliera local PNL ?, ocupa un loc de munca ,chiar si la CLUBUL COPIILOR,care poate fi ocupat de un profesor mai tanar ,care nu are . Nu inteleg de ce o persoana ca d-na BOSTAN ,poate ocupa un loc de munca in CLUBUL COPIILOR din moment ce este PATROANA de firme particulare si trecutul domniei sale nu se INCADREAZA in etica profesionala care se pretinde a fi intr-o unitate scolara.Ma refer la faptul ca d-na BOSTAN este invinuita de mult timp, de cei care o cunosc si care au discutat in oras pe seama domniei sale ,de a fi fost prostituata si traficanta de droguri.In aceeasi postura se afla si sotul domniei sale ,deoarece ocupa un post de POLITIST DE FRONTIERA ,dar care are un trecut de proxenet si traficant de droguri. Cine a incalcat LEGEA ? d-l IONEL CHIRITA SI d-l TUDOR NADRAG.
  • fara nume 16 Sep, 2009 21:26 Am un singur sfat pentru tinerii din Hrasova care vor sa faca ceva bun cu viata lor, au vise si vor sa se afirme si mai ales, daca parintii nu au posibilitatea sa va ajute: fugiti cat mai repede din acel oras,pana nu este prea tarziu,este un oras mort! Cand sunt in Harsova, ma gandesc la ce as fi fost din toate punctele de vedere daca ramaneam in oras. In prezent, nu se mai pune problema cine fura si inseala in primarie si nu numai, pentru ca toti fac acest lucru. Problema este care mai frace si cate ceva pentru noi, locuitorii orasului. Cel putin, d-nul Ionel Chrirta s-a ocupat de locuitori, de oras iar mandatul sau a reprezentat perioada de maxima dezvoltare a orasului Harsova. Iar actualul primar se bazeaza probabil pe faptul ca din urma acestui proces, in primul rand si-ar mai aduga probabil un 0 la contul din banca, iar daca ramane ceva, le arunca si locuitorilor niste frimituri...
  • surmelis argentina pusa 30 Jul, 2009 07:02 Prin PETITIA ,nr. 816 catre Politia Romana,am informat existenta celor 3 sesizari de la Politia Harsova,iar prin PETITIA nr.817 tot catre Politia Romana am informat si despre necesitatea unei PROTECTII in vederea prezentarii mele la Parchetul de pe langa Judecatoria Harsova unde sunt chemata in calitate de petenta in cauza privind plangere in data de 30-iulie-2009,ora 11.00.
  • surmelis argentina pusa 29 Jul, 2009 14:40 APEL catre Politia orasului Harsova.In data de 30-iulie-2009,sunt chemata la Parchetul de pe langa Judecatoria Harsova, la ora 11.00,in calitate de petenta in cauza privind plangere.Cerea mea catre Politia Harsova este de a-mi asigura protectia pe tot parcursul acestei intrevederi de la Parchetul de pe langa Judecatoria Harsova ,intrucat ,dupa cum am afirmat de mai multe ori ,sunt urmarita continuu,24 din 24 de ore,atat in casa cat si pe strada.In casa sunt urmarita de sisteme de supraveghere prin satelit ,iar pe strada de barbati tineri.As dori ca protectia sa-mi fie asigurata de d-l poltist Marcu Claudiu Laurentiu,domiciliat pe aceeasi scara cu mine,str. Vadului nr.20;bl.V6;apr.10,etj.3.In caz ca nu mi se asigura protectia ceruta pentru a ma putea prezenta la chemarea pri procurorului d-l Ciorobea Aurel Mihail ,voi considera ca nu eu sunt de vina, intrucat am anuntat cu o zi inainte care sunt conditiile de prezentare in fata reprezentantilor legii.
  • surmelis argentina pusa 29 Jul, 2009 07:25 Am un copil in PLASAMENT FAMILIAL,care primeste din partea statului roman o alocatie de intretinere in valoare de 970.000 de lei vechi.As vrea sa stiu de ce nici pana ieri,28-07-2009,banii alocatiei de intretinere n-au intrat in CONTUL Oficiului Postal Harsova? Diriginta ,d-na PLOPEANU GAGRIELA,a afirmat ca nu este ea de vina din cauza ca nu au fost primiti banii de la Constanta.Va rog sa verificati si sa luati masurile care se impun pentru a rezolva problema.Pe site-ul primariei Harsova apar inregistrati ,la serviciul de Protectie a Copilului un numar de 32 de copii in plasament familial si 67 de copii lasati in grija rudelor de catre parintii care au plecat la munca in strainatate.
  • surmelis argentina pusa 28 Jul, 2009 19:27 Saptamana trecuta au fost aduse ajutoare umanitare pentru familiile mai sarace ale orasului Harsova,jud.Constanta,dar SUNT o OFENSA adusa acestor familii ,nu ajutoare, intrucat sunt de cea mai proasta calitate - MUCEGAITE .In orasul Harsova exista doua organizatii umanitare: "CRUCEA ROSIE" CONSTANTA SI "CARSIUM HARSOVA".In conducerea acestor doua organizatii se afla si d-l IONEL CHIRITA ca membru,care impreuna cu Asistenta Publica a orasului au adus aceste ajutoare.Mentionez ,ca aceste "ajutoare umanitare" au fost stocate in cladirea viitorului AZIL DE BATRANI.Se pare ca mobilierul acestei cladiri a fost preluat de d-l IONEL CHIRITA.Acordarea unor ajutoare umanitare trebuie sa tina cont si de CALITATEA si GRADUL DE UZURA al acestora, in caz contrar,cum este cazul de fata,se impune o verificare serioasa si pedepsirea celor vinovati de situatia descrisa mai sus.
  • surmelis argentina pusa 28 Jul, 2009 17:12 D-l Nadrag Tudor ,primarul orasului Harsova ,jud. Constanta a repartizat un numar mic de locuinte ale ANL-ului, dar cu o PROBLEMA DE FINISARE, in ceeace priveste NERACORDAREA la RETEAU DE FURNIZARE A CURENTULUI ELECTRIC a fiecarui apartament in parte,ba mai mult VIITORII locatari sunt OBLIGATI sa plateasca 3.000.000 de lei vechi pentru FINALIZAREA LUCRARII respective.Mi se pare INCORECTA si NELEGALA aceasta masura a primariei,mai sus mentinate si de aceea va rog sa luati masurile legale care se impun.
  • surmelis argentina pusa 24 Jul, 2009 18:51 De vazut,citit si comentat articolul"Doi politisti cercetati in dosarul lui Saviuc" vineri-19-iunie-2009;Cecilia Zarea de la ziarul "ZIUA".
  • surmelis argentina pusa 23 Jul, 2009 19:37 Gestul extrem la care am ajuns sa apelez, de a declara oficial ca de azi v-om intra in GREVA FOAMEI,atat eu cat si copilul meu s-a concretizat datorita postaritei de sector NICOLETA PACURARU ,care cu o zi inainte cand mi-a adus si corespondenta mi-a promis in urma rugamintilor mele de a ne da alocatia de intretinere in valoare de 970 000 de lei vechi.Mi-a spus sa vin a doua zi la posta sa iau banii de la ghiseu cum iau de obicei.A doua zi cand am intrebat de alocatie s-a luat legatura telefonica cu postarita mentionata mai sus si mi s-a adus la cunostinta de catre diriginta postei PLOPEANU GABRIELA ca a fost o GRESEALA si nu-mi s-au dat banii ceruti.Dupa cum am afirmat in comentariile anterioare EU SI COPILUL MEU SUNTEM URMARITI NON-STOP DE "oamenii lui Chirita".In momentul cand v-om primii alocatia de intretinere de la POSTA voi ANULA GREVA FOAMEI, intrucat am ajuns la concluzia ca niciodata nu voi gasi INTELEGERE si SPRIJIN de la OAMENII CORUPTI care incarca atat POLITIA cat si primaria orasului Harsova si mai ales trebuie sa tin cont de copilul meu care nu are nici o vina ca este pe lumea aceasta CORUPTA .Mentionez ca alocatia de intretinere a fost hotarata de catre un control al Oficiului Postal Harsova sa fie ridicata in data de 26 a fiecarei luni calendaristice.Actiunea aceasta reprobabila se datoreaza conducerii DEFECTUOASE a primariei Harsova:PRIMAR SI CONSILIERI.Finalizarea cladirii din str.Carsium si infiintarea unui CAMIN DE COPII SCOLARI,ar putea evita multe evenimente neplacute .
  • surmelis argentina pusa 23 Jul, 2009 14:39 NU MAI COMENTEAZA NIMENI NIMIC?
  • surmelis argentina pusa 23 Jul, 2009 11:20 Datorita INCAPATANARII nejustificate atat a primarului cat si consilierlor locali in a coduce DISRTRUCTIV primaria orasului Harsova si neluarii in seama a numeroaselor cereri referitoare la infiintarea unui CAMIN DE COPII SCOLARI in str. CARSIUM NR.34,declar oficial CA DE ASTAZI intram ,atat eu cat si copilul cel am in ingrijire de opt ani de zile ,IN GREVA FOAMEI.Primarul cunoaste situatia alimentara a noastra ,deoarece de 2 (doi) ani de zile ne supravegheaza ,non stop,cu APARATURA MILITARA DE RAZBOI,cu infra-rosii si lasere care pot UCIDE OMUL ,adusa de d-l IONEL CHIRITA prin relatiile care le-a avut si le are la MINISTERUL DE INTERNE SI DE ADMINISTRATIE.
  • surmelis argentina pusa 23 Jul, 2009 11:02 D-le primar!sunte-ti MULTUMIT de modul cum conduceti Primaria orasului Harsova ? Eu cred ca acest ORAS are parte numai de PRIMARI veniti de pe alta planeta ,cu rea intentie,de cotropire si distrugere.Am un copil in ingrijire,in plasament familial de 7 ani de zile,acum sunt nevoita sa-mi gasesc un nou loc de munca si sa-mi las copilul singur in casa 8(opt) ore,pe cand atat PRIMARUL cat si responsabili cu PROTECTIA COPILULUI se fac ca nu pot infiinta un CAMIN DE COPII SCOLARI in str. Carsium nr. 34.
  • surmelis argentina pusa 23 Jul, 2009 00:16 D-l Tudor Nadrag ,vrea sa dea loturi de casa in zona Celea,la nu stiu cati km distanta de orasul "mama",Dupa aceea vrea: sa traga apa si canalizare din oras,trebuie sa faca strazile , trebuie sa traga curentul electric, sa faca gradinita ,sa fac scoala,etc. Consilierii locali care sunt de acord cu demersurile primarului Tudor Nadrag sunt sub orice critica.D-le primar si d-lor consilieri PENTRU CINE LUCRATI IN PRIMARIE ?nu pentru oras si pentru binele cetatenilor ? Eu am ajuns la concluzia ca ati inceput sa va faceti de cap si sa uitati pentru ce sunteti PLATITI in consiliul local.Va rog sa reveniti cu picioarele pe pamant si sa FINALIZATI TOT ce aveti NEFINALIZAT de pe teritoriul orasului si sa tineti cont si de CERERILE CETATENILOR si sa le puneti in aplicare .
  • surmelis argentina pusa 21 Jul, 2009 18:05 D-l Tudor Nadrag,primarul orasului HARSOVA,se pare ca are numai intentii gresite referitoare la acordarea de loturi de casa la o distanta destul de mare de orasul "mama".Nu inteleg de ce este atat de inversunt in privinta acordarii loturilor de casa pe linia nordica ,care in cativa ani ar uni Harsova de Ciobanu ?D-l Nadrag,poate raspunde la o intrebare?: Cati investitori a atras in orasul pe care il conduce de un an de zile? Acum vrea investitori in zona Celea? Crescatorie piscicola in zona Celea?Dar cand doreste d-l Tudor Nadrag investitori pentru FINALIZAREA lucrarilor incepute de BUNUL SAU PRIETEN d-l IONEL CHIRITA ? Daca nu era considerat asa ar fi avut soarta d-lui GAE IONEL ,adevaratul lider al partidului PSD,care a fost inlaturat TACTICOS si din Consiliul local.
  • surmelis argentina pusa 21 Jul, 2009 09:13 B-59-NFB FABILITY SERVICE ,duba bleo-marina cu 9 locuri ,ESTI data in urmarire generala pe teritoriul orasului Harsova , jud. Constanta.
  • surmelis argentina pusa 21 Jul, 2009 09:08 B-59-NFB FABILITY SERVICE , ESTI dat in urmarire generala.
  • surmelis argentina pusa 21 Jul, 2009 07:14 Ca sa ai putere de a candida la Primaria Harsova ,trebuie sa ai in primul rand un CONT substantial de " gras " si special adresat campaniei electorale pentru a pudea depasii OFERTA data de contra candidatii aflati in cursa electorala.Deci se vorbeste de PUTEREA FINANCIARA a candidatului.Pentru a-mi face AVEREA imi trebuie o "banda de hoti" pe care sa-i conduc.Cum? Prada,jumi-juma.Apoi,dupa ce-mi voi strange niste GOLOGANI in cont ma voi imbraca zilnic "la trei ace" pentru a atrage atentia privitorilor ca-mi merg "AFACERILE" foarte bine.Care-i pasul urmator ? Ma inscriu intr-un partid politic si intru in Consiliul local al orasului in care locuisc."Banda de hoti" nu mai face fata cerintelor,trebuie completata cu o "banda de criminali" care sa-mi elimine "DISCRET" toti adversarii politici si nu numai.As face o mica "ORDINE IN FAMILIE" dupa care m-as extinde si la persoanele din jurul meu.Sa incep cu SOFERUL.Cateva "guri rele" rad de ceva timp ca soferul personal nu mi se potriveste la INALTIME.Trebuie eliminat,de aceea voi apela la seviciile angajatilor mei care au in dotare aparatura de ultima ora pentru problema ridicata mai sus.Imi voi extinde relatiile in mediul politic DE INALTA CLASA-Bucurestiul.Voi face tot posibilul sa avansez in post de consilier personal al unui ministru de interne si de administratie.Ce urmeaza?As vrea sa fiu PRESEDINTELE ROMANIEI. THE AND.
  • surmelis argentina pusa 19 Jul, 2009 13:13 Vad ca noi in orasul Harsova ,eu si copilul meu suntem si nu suntem protejati de furia oarba a "CLANULUI CHIRITA " dar oare cum se descurca copilul meu alungat in SPANIA ? Venise vorba ,ieri ,de FEMEI.CINE si CE sunt femeile in orasul Harsova? Una din FEMEILE cu stare din orasul Harsova este d-na Nicoleta Chirita ,care desi are 3 firme ,lucreaza in continuare in SPITALUL HARSOVA .De ce oare ? NU cumva are o relatie extraconjugala cu unul dintre medicii spitalului ?Cine o fi acel medic? Ia sa vedem,ce medic are o relatie de familie precara,ce medic doarme in incinta spitalului ,ce medic mananca in incinta spitalului,ce medic se spala in incinta spitalului,ce medic are probleme cu rezultatele analizelor bolnavilor,caru-i medic ii apar modificari de grupa sanguina pe fisele pacientilor trimisi de urgenta la Constanta ? Toate datele acestea ,introduse in memoria unui calculator ,rezulta un raspuns CIUDAT.D-na Nicoleta Chirita il are in vizor ca amant pe d-l doctor PIPEREA. De ce oare?Pentru ca d-l Ionel Chirita este bolnav de multi ani cu diabetul,are si probleme cu inima si d-l mai este si OBEZ,pentru ca d-na are probleme cu satisfacerea SEXUALA.D-l Tudor Nadrag este chiar convins personal de deteriorarea mediului natural din zona Celea ? sau cineva din "CLANUL CHIRITA" i-a implementat ideea de a obtine niste bani prin judecati ? Se pare ca d-l primar A UITAT pe cine sa dea in judecata? Parca era vorba sa-l dea in judecata pe d-l IONEL CHIRITA pentru LIPSA BANILOR din bugetul primariei Harsova?
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 18 Jul, 2009 14:18 Coruptia are doua nume:BARBATI si FEMEI
  • viorel 18 Jul, 2009 09:11 mi se pare sau erau inundatii, priviti cu atentie Dunarea!
  • surmelis argentina pusa 17 Jul, 2009 19:01 Putin imi pasa daca se indoieste cineva sau nu de moralitatea mea.Eu am avut CURAJUL sa-mi dau numele intreg la comentarii,nu cum fac altii! Cine i-a acreditat pe NOI HOTI de la "GUVERNUL" orasului Harsova ? Caldarile de carne , locurile de munca care nu sunt inregistrate si trecute prin Fortele de Munca,promisiuni de aprobare pentru locuinte .Si nu trebui neglijat nici aportul, destul de important al etniei turco-roma,care nu este deloc de neglijat.De ce sa fie lasati in continuare "ACREDITATII" sa-si faca menndrele si noi sa suferim din cauza lor? Amandoi primarii au promis LOCURI DE MUNCA.Unde sunt? NU LE VAD!Oi avea eu probleme cu ochii, dar totusi se auzea de ELE! PRIORITATEA PRINCIPALA a primarilor este EXISTENTA unui loc de munca foarte bine platit (fotoliul de primar).
  • surmelis argentina pusa 17 Jul, 2009 17:16 Am uitat sa adaug sunt o "RAZBOINICA" redutabila , nu mi-e frica de amenintarile voastre .Mi-ati bagat COPILUL IN INCHISOARE ,familia mi-ati stricat-o , va tineti de capul meu de 2 ani, m-ati lasat fara serviciu ,astea nu se uita si nu se IARTA."OCHI PENTRU OCHI SI DINTE PENTRU DINTE" Eu nu-mi bat joc de munca mea de 25 de ani chiar daca 23 de ani am facut parte dintr-o familie de CRIMINALI ,in sensul bun al cuvantului.Secherului nu-i placea casa ,familia,copii,de ce sa primeasca pentru ce nu a muncit si iubit?A primit in schimb CASA PARINTEASCA ,unde zilnic era cu TRUPUL SI CU SUFLETUL.Cate sacrificii s-au facut pentru casa aia si pentru parintii lui ,voi stiti? Fiecare si-a luat casa pentru care a LUPTAT ani intregi. TUN IL CONSIDERA un CRIMINAL din familia lor.Aduti aminte ca acum cativa ani GANEA GELU in echipa cu EUGEN APOSTOL,a batut un ciobanean si vroia sa-l arunce in DUNARE sa fie sigur ca a murit.Apostol l-a impiedicat sa faca o crima si a scapat "basma curata".De ce ?Pentru ca la avut pe neamul IONEL CHIRITA la putere si la scapat de INCHISOARE.
  • barbarita 17 Jul, 2009 17:12 Harsova are multe probleme, iar aceasta este doar una din ele foarte importanta pt mediul in care traim. si eu ma indoiesc de moralitatea dvs?!, toti ne dorim o lume mai buna...ma bucur ca mai exista harsoveni preocupati de soarta orasului, dar sa fim realisti si sa lasam pe cei acreditati sa-si faca treaba,stiu ei mai bine ce prioritati sunt
  • surmelis argentina pusa 17 Jul, 2009 16:36 Site-ul primariei Harsova este plin de vechituri si porcarii.Cred ca iei parte cuiva care te-a platit regeste de nu vezi ce se intampla cu adevarat in orasul asta ocupat im mare ,DE HOTI POLITICI.Sa candidez ,la ce ? LA HOTIE? Avem un nou primar care a trecut de la un partid la altul ,fara pic de RUSINE ? Celalalt primar si-a inceput cariera de mare afacerist ,bagandu-si propriul ASOCIAT IN INCHISOARE,LUANDU-I O BUNA PARTE DIN BANI,cred ca stii ? este vorba de d-l BUNICA,consateanul lui din Giurgeni.Cea facut in 8 (opt) ani de "domnie" d-l IONEL CHIRITA ? Si-a construit cariera de afacerist si de om politic.Si cand a plecat de la domnia orasului ,A DAT BUFUL ,cu miliardele lipsa din bugetul primariei.Nici actualul primar nu este strain de AFACERILE "DICTATORULUI" .DE CE ?Simplu.Cine participa la o actiune isi primeste partea "grasa".Cuvantul "PANARAMA" l-am auzit si din gura lui SERGEAN- turcul,care mai ieri alaltaieri, trimis de "armata" vechiului si noului PRIMAR,vorbea la mobil cu o persoana ,folosind un ton inalt,chiar sub geamul de la dormitorul nostru.Cei care ma URMARESC DE 2 ANI incoace incep sa aibe nume.Crezi tu ca ma fac de panarama pe site-ul ZIARULUI! Eu zic ca trebuie sa stie si ei ce se intampla cu adevarat in orasul asta. NU NUMAI minciunile HOTILOR.M-ai facut sa rad! Nu m-am gandit vreodata sa candidez la "prezidentialele" primariei ,dar mi-ar place ca doar si eu am un liceu ca si d-l Tudor Nadrag si dupa aceea as mai face o facultate la FF,sau nu stiu ce cursuri mi-as putea permite sa platesc etc. FEMEILE orasului sunt impartite in mai multe categorii,ca si barbatii desigur,dar ELE sunt cele mai AMBITIOASE,CORECTE,MUNCITOARE,IUBITOARE DE FAMILIE SI COPII.
  • un cititor 17 Jul, 2009 15:30 -care este substratul acestui scandal?,un nou tun imobiliar?poate in instanta se va vedea adevarul.daca este viceversa?domnisoara ziarist te-ai documentat suficient?
  • barbarita 17 Jul, 2009 13:20 surmelis argentina - cred ca te crezi desteapta rau de dai atatea sfaturi intelepte. de ce n-ai candidat tu daca esti atat de competenta? a trecut doar 1 an de cand avem un nou primar si s-au facut in oras cat a facut precedentul in 4. pastreaza-ti te rog ideile pentru tine si barfeste-le la colt de strada cu femeile, te faci de panarama pe siteul ziarului
  • surmelis argentina pusa 17 Jul, 2009 12:13 D-le primar al orasului Harsova!,daca te durea burta de locuintele oamenilor din orasul pe care-l conduci ai fi inceput sa le faci casele intre Harsova si Ciobanu nu pe malul DUNARII,cum a facut si celalalt primar destept,SCOALA si SALA DE SPORT! Daca iti doreai ca orasul sa arate bine,ai fi facut intre Harsova si Ciobanu MANASTIREA aia de la Stejaru cu care te lauzi mereu.Daca ai fi dorit BINELE COPIILOR harsoveni ai fi continuat finalizarea cladirii din str. Carsium nr. 34 si infiintarea unui CAMIN DE COPII SCOLARI,nu Centru medico-social!Daca aveai putin respect pentru BOLNAVII orasului ai fi alocat bani pentru MODERNIZAREA SPITALULUI!Daca aveai putin interes pentru istoria orasului ai fi terminat proiectul dela SCOALA VECHE,care nu intelegi ,ca trebuie sa functioneze ca MUZEU !Acum ti-a CASUNAT pe exploatarea miniera de la Celea ? De ce ?De unde se mai ia piatra si nisip pentru constructiile caselor? Sa OBTII BANI NEMUNCITI pentru a baga in buzunarul personal sau pentru a finaliza cladirile proiectate din fosta conducere ? Fiind consilier in fostul Consiliu local ati facut ca banii sa se EVAPORE si chiar sa-l SPRIJINITI pe fostul primar in actiunile respective.In cazul unei REDRESARI a situatiei destul de precare a intregului oras se va evita o eventuala cerere pentru REFERENDUM DE DEMITERE A PRIMARULUI orasului Harsova.
  • uups 16 Jul, 2009 22:56 tarziu va-ti mai gandit si voi sa abordati subiectul care a fost relata din luna martie de un ziar concurent....dar ce sa faci e bine mai tarziu decat niciodata....