Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunerea proiectelor pentru masura 112, la final

ro

27 Mar, 2009 02:53 1153 Marime text
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a prelungit sesiunea depunerii proiectelor pentru măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri" până astăzi.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă este situată pe teritoriul ţării şi este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol.
Măsura 112 se încadrează în Axa I - „Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier" şi are ca obiective generale îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă.
Obiectivele măsurii se referă la creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri, precum şi la încurajarea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii. Sprijinul financiar nerambursabil aferent Măsurii 112 este de 337.221.484 euro, din care 20% este contribuţia Guvernului României şi 80% este cea a Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii