Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decolmatarea canalelor pluviale - prioritatea primarului din Dobromir

ro

31 Jul, 2009 03:08 2750 Marime text

dobromir_primar_iusein_vise.jpgUnul dintre proiectele ce vor fi rezolvate cu întâietate de către edilul din Dobromir îl constituie decolmatarea canalelor de colectare a apei pluviale care traversează comuna.

Primarul Iusein Visel ne-a declarat că ultima ploaie puternică ce s-a abătut asupra judeţului a făcut ravagii pe drumurile ce leagă satele comunei între ele. Practic, localităţile Dobromir Deal şi Lespezi au fost izolate din cauza cantităţilor mari de apă care au inundat DC 34 (spre Lespezi) şi DJ 391 (spre Dobromir Deal). „Am lucrat continuu două zile, zi şi noapte. Cu sprijinul RAJDP, care ne-a pus la dispoziţie utilajele necesare, am reuşit să deblocăm drumurile", ne-a declarat primarul Iusein Visel. Edilul comunei Dobromir a afirmat că va întocmi un proiect pentru decolmatarea canalelor colecatoare în toată comuna.

Şi Dobromir, ca şi restul localităţilor, se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei financiare. Cu toate acestea, primarul încearcă să folosească fondurile pe care le are la dispoziţie, cu responsabilitate. „Am primit nişte fonduri de la Consiliul Judeţean, pe care le vom folosi la proiecte", a precizat Iusein Visel.

Proiecte de investiţii de 50 de miliarde

Edilul are o listă întreagă de proiecte importante pentru comunitate, iar pentru îndeplinirea tuturor acestor obiective, el susţine că ar avea nevoie de un buget de 50 miliarde de lei vechi. Cum nu are aceşti bani la dispoziţie, încearcă să facă tot posibilul pentru rezolvarea propiectelor prioritare. Lista Primăriei Dobromir cuprinde asfaltări de drumuri, alimentare cu apă şi canalizare în satul Lespezi, construirea unei creşe în satul Dobromir Vale, amenajarea unui teren de sport în Dobromir, reabilitarea drumului Pădureni - Rariştea şi a grădiniţelor din Dobromir şi Văleni. La acestea se adaugă construirea uni săli de sport în Dobromir, realizarea reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare în aceeaşi localitate, reabilitarea Şcolii Văleni şi a bisericii ortodoxe din Dobromir Deal.

Primarul comunei a precizat că se va demara şi igienizarea instituţiilor de învăţământ în vederea pregătirii lor pentru anul şcolar 2009 - 2010. „Vom demara igienizarea de la 1 august. Nu avem mult de lucru la şcoli pentru că le-am construit anul trecut. Avem încălzire centrală la Dobromir Vale şi Văleni şi vom face tot posibilul să montăm centrale şi la celelalte", a precizat Iusein Visel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • scoala Dobromir 29 Nov, 2009 16:18 Dar deconturile profesorilor cand aveti de gand,domnule primar Visel,sa le dati?