Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De luni a intrat în funcţiune Centrul de Permanenţă La începutul anului ar putea fi operaţional Centrul Multifuncţional Băneasa

ro

11 Nov, 2011 02:30 2294 Marime text
Centru_Baneasa_primar_Gelu_Iordache.jpgDupă ce în urmă cu aproximativ trei săptămâni a fost deschis oficial noul Centru de Permanenţă Băneasa în locul spitalului desfiinţat, de la începutul săptămânii acesta funcţionează în parametri normali. Cinci medici de familie asigură permanenţa în fiecare noapte, de la ora 20.00 la ora 8.00 dimineaţa. Surse oficiale spun că de la începutul anului următor se va deschide şi Centrul Multifuncţional, unde vor lucra medici specialişti.

Primarul oraşului, Gelu Iordache, susţine că, pentru asigurarea unor condiţii normale, era nevoie de două infirmiere şi de doi angajaţi care să se ocupe de încălzirea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea cei cinci medici de familie. Cu eforturi, s-a reuşit relocarea a patru angajaţi ai Primăriei, cărora le-au fost predate atribuţiile. „Am recurs la această soluţie pentru că nu putem face angajări, posturile sunt blocate", spune primarul.

Centru_Baneasa_Baneasa_spital_.jpgÎn ceea ce priveşte înfiinţarea Centrului Multifuncţional de la Băneasa, primarul susţine că are informaţii că acesta ar urma să funcţioneze după 1 ianuarie, Ministerul Sănătăţii dându-şi acordul pentru înfiinţarea acestei structuri spitaliceşti. În acest sens, trebuie mai întâi să fie promovată o Hotărâre de Guvern prin care să se indice organigrama ce va fi implementată la nivelul centrului. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în subordinea căruia se va afla acest centru multifuncţional, va angaja un medic specialist în medicină internă şi un specialist în pediatrie. „Ar mai fi nevoie de două asistente şi de două infirmiere, care probabil vor intra în organigramă. Mai este nevoie de trei fochişti şi un electrician, fără de care clădirea nu va putea fi încălzită", spune primarul, în sarcina căruia cade doar responsabilitatea de a preda clădirea în care va funcţiona centrul multifuncţional, fără a face propuneri în vreun fel.

După ce va fi deschis Centrul Multifuncţional, Centrul de Permanenţă Băneasa îşi va înceta activitatea, astfel că cei cinci medici care lucrează în prezent se vor întoarce în localităţile de unde au venit, respectiv Ostrov, Oltina, Ion Corvin şi Dobromir. Există zvonuri legate de faptul că medicii ar putea fi totuşi păstraţi, în măsura în care nu se vor putea face angajări pentru acest centru multifuncţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii