Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum încurcă calculele primăriilor taxa de primă înmatriculare. Vezi ce se întâmplă la Rasova

ro

29 Aug, 2013 00:00 3102 Marime text
Proiectul privind amenajarea reţelei de canalizare la Rasova a fost amânat de reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Primarul Mihalache Neamţu a afirmat, ieri, că de la AFM i s-a transmis că momentan nu există banii necesari pentru acest obiectiv. „Mi-au comunicat că atunci când vor deţine resursele financiare vom putea începe lucrările”, a explicat şeful autorităţii locale. „Nu sunt bani, pentru că trebuie să returneze (n.r. cei de la Administraţia Fondului pentru Mediu) taxa de primă înmatriculare”, a mai spus primarul comunei Rasova. Potrivit informaţiilor furnizate de vicepremierul Daniel Chiţoiu, bugetul Fondului de Mediu pentru 2013 include suma de 400 de milioane de lei pentru despăgubirea persoanelor care au plătit taxa de primă înmatriculare.

AL Stom Company a pierdut în faţa P.G. Delta Electron

Primăria va semna chiar astăzi contractul cu agentul economic care a câştigat licitaţia pentru lucrările la canalizare. Ca atare, atunci când vor fi alocaţi banii de la Mediu, constructorul se va putea apuca de lucrare. Reprezentanţii SC P.G. Delta Electron SRL sunt cei în sarcina cărora cade acest obiectiv. În acest sens, şeful autorităţii locale a precizat că a primit decizia instanţei cu privire la contestaţia formulată de cei de la P.G. Delta Electron referitoare la licitaţia pentru demararea lucrărilor la canalizare. Instanţa a hotărât ca licitaţia să fie atribuită acestei societăţi, iar SC AL Stom Company SRL a pierdut contractul.

Amintim că reprezentanţii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au respins contestaţia celor de la P.G. Delta Electron, iar agentul economic a decis să apeleze la instanţă pentru soluţionarea litigiului, care i-a dat câştig de cauză. Iniţial, contractul privind amenajarea reţelei de canalizare a fost adjudecat de asocierea formată din firmele SC AL Stom Company SRL, SC Eco Aqua Design SRL şi SC Ecprod SA. Însă instanţa, ţinând cont de contestaţia formulată de P.G. Delta Electron, a hotărât să schimbe câştigătorul lucrării.  
Atunci când vor veni banii de la Mediu, pe lângă reţeaua de canalizare, care se va monta pe o suprafaţă de 12 kilometri, P.G. Delta Electron va construi şi o staţie de epurare şi o staţie de clorinare la Rasova. Proiectul este în valoare de 8.700.000 de lei. În urma finalizării lucrării, 2.000 de localnici se vor putea racorda la reţeaua de canalizare.

Fonduri insuficiente. Doar 10% din pagubele de la inundaţii au fost înlăturate

Ploile torenţiale de la sfârşitul lunii iunie - începutul lunii iulie au produs pagube impresionate la Rasova. Comuna nu şi-a revenit nici acum din coşmarul inundaţiilor care au afectat satul Cochirleni şi localitatea Rasova.
13 kilometri de drum au fost puternic deterioraţi. „Doar 10% din pagubele înregistrate la drumuri am reuşit să le remediem. Atât ne-am permis cu banii din bugetul local”, susţine primarul Mihalache Neamţu, care afirmă că până la această dată nu a primit sprijinul financiar solicitat autorităţilor administrative judeţene şi centrale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii