Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii în pericol! Autorităţile dorm Mihalache Neamţu - „De 7 ani ar fi trebuit să fie demolată grădiniţa de la Rasova”

ro

26 Sep, 2013 00:00 2299 Marime text
Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamțu, așteaptă de ani de zile demolarea grădiniței din localitate. Proiectul privind demolarea unității preșcolare și construirea uneia noi există. Lipsește în schimb reacția autorităților abilitate. Primarul localității susține că în urmă cu 3 ani a solicitat finanțare prin PRET (Proiectul pentru Reforma Educației Timpurii), un proiect național cofinanțat de Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), însă de atunci nu a primit nicio veste. De asemenea, primarul deține o expertiză tehnică potrivit căreia încă de acum șapte ani nu mai trebuia să intre nimeni în unitatea preșcolară. Cu toate acestea, cursurile se desfășoară în această incintă și în prezent, însă pe semnătura părinților! Pentru că nimeni nu și-a îndreptat atenția către grădinița de la Rasova, copiii învață într-o clădire de chirpici, care datează de mai bine de 60 de ani și care prezintă probleme grave la structura de rezistență.

Lucrările la canalizare ar putea demara în primăvară

În ceea ce privește proiectul privind amenajarea rețelei de canalizare la Rasova, acesta a fost amânat de reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) din cauza lipsei fondurilor bănești. Primarul Mihalache Neamțu a afirmat că a încheiat contractul cu firma care a câștigat licitația (SC P.G. Delta Electron SRL) și că există șanse ca în primăvara anului viitor să înceapă lucrările. Cei de la AFM și de la Ministerul Mediului i-au transmis primarului că momentan nu există banii necesari pentru acest obiectiv, întrucât fondurile au fost direcționate către returnarea taxei de primă înmatriculare.

„Așteptăm în continuare sprijinul autorităților”

Ploile torențiale de la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie au produs pagube impresionate la Rasova. Comuna nu și-a revenit nici acum din coșmarul inundațiilor, care au afectat satul Cochirleni și localitatea Rasova.13 kilometri de drum au fost puternic deteriorați în acea perioadă. „Ne descurcăm cum putem, apelând la bugetul propriu. Cârpim cu banii localității drumurile distruse și așteptăm în continuare sprijinul autorităților”, a afirmat primarul Mihalache Neamțu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii