Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de lucrări de alimentare cu apă şi canalizare ar putea fi reziliat Gheorghe Frigioi - „Vom soma Utiltrans să crească ritmul lucrărilor"

ro

10 Jun, 2011 01:29 3960 Marime text
Crucea_Gheorghe_Frigioi_2.jpgReprezentantul firmei Utiltrans, Oana Zaharia, susţine că lucrările la reţeaua de apă şi canalizare sunt în grafic şi că nu vor împiedica lucrările de drumuri finanţate din bani europeni

Administraţia locală a comunei Crucea va demara achiziţia pentru dotarea căminului cultural, investiţie cuprinsă în proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane de euro, finanţat prin Măsura 322.

„Proiectul a fost depus spre avizare şi aşteptăm demararea lucrării. Am solicitat un avans de până la 50% din suma alocată", ne-a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. Edilul a precizat însă că există un impediment pentru demararea lucrărilor de drumuri finanţate cu bani europeni şi anume faptul că SC Utiltrans SA - societatea care se ocupă de alimentarea cu apă în Stupina şi Gălbiori şi de canalizare în localitatea Crucea - a întârziat cu lucrările. Reamintim că acest contract a fost câştigat de Utiltrans pe 22 iunie 2009. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Crucea, termenul de execuţie a lucrărilor obţinute prin licitaţie de Utiltrans ar fi fost de trei luni. „Am transmis celor de la Utiltrans să crească ritmul lucrărilor, pentru că pe drumurile pe care au lucrări trebuie să înceapă lucrările de asfaltare finanţate prin Măsura 322 şi nu pot începe aceste lucrări din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare şi apă. Deja ni s-a solicitat autorizaţia pentru asfaltare, iar ei n-au terminat lucrările", ne-a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. Edilul ne-a declarat că a trimis către Utiltrans nenumărate adrese pentru urgentarea lucrărilor, însă fără niciun rezultat. „Vom redacta o scrisoare către reprezentanţii firmei, prin care îi vom anunţa că dacă nu vin la discuţii îi somăm că vom rezilia contractul", a precizat primarul Gheorghe Frigioi.

Zaharia: „Suntem în grafic. Termenul de execuţie a fost prelungit până în septembrie"

Oana Zaharia, asociat şi administrator al Utiltrans, ne-a declarat că lucrările sunt în grafic şi că a luat legătura cu firma contractantă a lucrărilor finanţate prin Măsura 322, astfel încât să lucreze în tandem. „Am participat la o întâlnire la care au fost şi reprezentanţii firmei care lucrează la investiţiile pe Măsura 322 şi am prelungit termenul contractului nostru până în septembrie 2011, deci suntem în grafic", a precizat Oana Zaharia. Cât despre lucrări, administratorul Utiltrans a subliniat că firma este cu lucrările înaintea plăţilor. „Valoarea aproximativă a contractului este de 34 de miliarde de lei vechi. Din această sumă s-au plătit doar opt miliarde de lei vechi, însă în ianuarie 2010, cu şase luni înainte ca eu să preiau firma", a afirmat Oana Zaharia, declarând că societatea lucrează în momentul de faţă pe credit. Reprezentanta Utiltrans nu a putut să ne spună deocamdată care este valoarea lucrărilor efectuate pe credit. „Este şi normal să lucreze înainte, pentru că altfel pe ce şi-ar mai primi banii? Lucrările se execută, iar apoi, pe baza lucrărilor executate, se face decont, plata urmând să se facă în maxim 30 de zile. Aceasta este procedura", a declarat primarul comunei Crucea. De precizat că din acţionariatul Utiltrans a făcut parte şi Mircea Marcu, fostul soţ al Oanei Zaharia şi fost director al Portului Constanţa cu ani în urmă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu stiu 19 Jun, 2011 22:29 o escroaca, nu a platit salariile oamenilor de nenumarate luni. sper sa infunde puscaria pt cati bani a spalat prin firma "Dansei", cat mai curand!