Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul orasului Techirghiol va fi asfaltat integral

ro

15 Jan, 2010 04:24 4526 Marime text
techi_el.jpgPrimăria va mai demara un program prin care alte trei străzi principale vor fi asfaltate, în plus va fi realizată, pe aceste tronsoane, şi infrastructura de canalizare şi alimentare cu apă

Una dintre priorităţile primarului din Techirghiol, pe anul 2010, este asfaltarea integrală a centrului oraşului şi a altor străzi importante din localitate.

Primarul Adrian Stan ne-a declarat că a fost organizată licitaţia pentru asfaltare în Techirghiol, iar contractul a fost atribuit, urmând ca în primăvară să fie demarate lucrările. Valoarea totală a investiţiei este de 20 miliarde de lei vechi. Edilul a precizat că va fi asfaltat centrul oraşului, str. Puşkin spre biserica ortodoxă, plus alte două străzi, spre zona fostului IAS. De asemenea, acest proiect include şi realizarea unui sens giratoriu la intrarea în localitate dinspre Agigea. Potrivit primarului Adrian Stan, acest proiect va reabilita integral infrastructura rutieră din centrul oraşului. De precizat că străzile N. Bălcescu şi Victoriei au fost asfaltate anterior.

Edilul oraşului a adăugat că administraţia locală pe care o reprezintă va mai demara un program de asfaltare. Proiectul a fost depus spre finanţare în urmă cu ceva ani, în baza Programului Operaţional Regional (POR), alături de Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul Adrian Stan ne-a declarat că finanţarea este în valoare de trei milioane de euro, iar partea de co-finanţare, de 2%, a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Constanţa. Prin acest proiect vor fi asfaltate, potrivit edilului, străzile principale din Techirghiol: str. Dr. Victor Climescu, Ovidiu şi Traian. Programul include şi realizarea infrastructurii de canalizare şi alimentare cu apă.

techirghiol.jpgLocuinţele sociale, în construcţie

Un alt proiect prioritar pentru Primăria Techirghiol este şi realizarea locuinţelor sociale. Este vorba despre un ansamblu de trei blocuri. În cele 48 de unităţi locative vor locui chiriaşii evacuaţi, având în vedere faptul că în Techirghiol au fost retrocedate multe locuinţe, iar mai multe familii au rămas fără adăpost. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 6.489.161 lei fără TVA, iar câştigătoare a fost de desemnată, în urma licitaţiei, SC MM Company 2000 SRL Mangalia, care a ofertat un preţ de 4.007.817,03 lei fără TVA. Potrivit edilului oraşului, până în momentul de faţă au fost achitate nouă miliarde de lei vechi, iar administraţia locală a mai făcut cerere pentru 18 miliarde lei vechi, necesare pentru continuarea lucrărilor.

Primarul Adrian Stan a afirmat că va fi amenajat şi parcul din faţa Sanatoriului. Edilul a precizat că s-a semnat hotărârea de guvern prin care vor fi alocaţi banii. Este vorba despre o finanţare de 10 miliarde de lei vechi din fonduri de mediu, co-finanţarea ce va fi asigurată de către bugetul local fiind de patru miliarde lei vechi. Suprafaţa pe care va fi amenajat spaţiul verde este de trei hectare.

Autoritatea locală din Techirghiol are o multitudine de proiecte depuse spre finanţare. „Aşteptăm să vedem care din cele 15 proiecte depuse vor fi finanţate", a subliniat primarul Adrian Stan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • M.C. 22 Jan, 2010 10:41 Mincinosii !! Veniti pe Bd. Victoriei sa vedeti cum l-au asfaltat..doar pana la stadion !!?? adica spre centru unde se vede (adica stilul Gunoiu sub pres si curat doar unde se vede!). Restul strazii este plin de gropi si noroi, fara canalizare si fara trotuare ! Dupa ce se topeste zapada va trimit poze cu "asfaltarea" de aici.