Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza sportiva din Pecineaga, amenajata pe actualul stadion

ro

06 Aug, 2010 02:16 2150 Marime text
Pecineaga_primar_Niculae_Stan_01_.jpgComuna Pecineaga va avea bază sportivă. Administraţia locală a demarat deja procedurile de achiziţie pentru lucrările de construire a obiectivului de investiţii.

Potrivit invitaţiei de participare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), deschiderea ofertelor va avea loc pe 16 august, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Pecineaga. Contractul de lucrări de amenajare a bazei sportive va fi atribuit societăţii care va prezenta oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia oferta financiară va conta în proporţie de 60%, iar propunerea tehnică 40%. Potrivit anunţului din SEAP, valoarea estimată a contractului este de 519.952,48 lei fără TVA. Lucrările de amenajare a noi baze sportive vor fi finanţate de la bugetul local şi de la bugetul de stat prin „Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural pe anul 2009" instituit prin Ordonanţa Guvernului nr.7/2006 şi HGR nr.1307/2009. Termenul de finalizare a lucrărilor este de şase luni de la data încheierii contractului. Una dintre condiţiile contractului este ca operatorul economic desemnat câştigător să execute lucrările din fonduri proprii, în termenul ofertat, urmând ca decontarea acestora să se facă în funcţie de disponibilităţile financiare ale autorităţii contractante şi în măsura asigurării surselor de finanţare de la bugetul de stat.

Se caută constructor cu experienţă

Ofertanţii trebuie să-şi declare cifra de afaceri pe ultimii trei ani (2007, 2008 şi 2009). De asemenea, ei trebuie să facă dovada, prin mijloace agreate de banca operatorului economic, emisă cu cel mult cinci zile înainte de data deschiderii ofertelor, că au acces la/sau că au disponibile resurse reale negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci sau orice alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash flow-ul de execuţie a lucrării, pentru suma de 160.000 lei sau un „angajament ferm" al unei persoane fizice sau juridice, încheiat în formă autentică, care să dovedească această susţinere.

Participanţii la licitaţie trebuie să depună şi o declaraţie privind lista principalelor lucrări similare executate în ultimii cinci ani, în care să se regăsească minim o lucrare similară (lucrări de construcţii/modernizare/consolidare complexe sportive, baze sportive cu teren în aer liber), în valoare de 500.000 lei, fără TVA.

Primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, ne-a declarat că noua bază sportivă va fi amenajată pe vechiul amplasament al stadionului de fotbal. Edilul şi-a exprimat speranţa că acest obiectiv va fi finalizat în termen, întrucât există obiective de investiţii în comună care însă nu au fost definitivate din lipsă de fonduri. „Trebuie finalizată reabilitarea grădiniţei din Pecineaga şi împrejmuirea şcolilor din Pecineaga şi Vânători - lucrări suspendate de Ministerul Educaţiei din lipsă de fonduri, pentru care constructorul mai are de recuperat câteva miliarde de lei vechi", ne-a declarat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii