Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii au fost realocaţi pentru zonele inundate Şoseaua de centură din Pecineaga nu se mai finanţează prin Măsura 125

ro

03 Sep, 2010 02:36 1683 Marime text
Nicolae_Stan2.jpgLa Pecineaga, 24 de persoane vor intra în şomaj ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 63/2010 referitoare şi la reducerea cheltuielilor cu personalul din administraţia publică locală.

Niculae_Stan_Pecineaga2.jpgPrimarul comunei, Niculae Stan, ne-a declarat că din 53 de persoane subordonate autorităţii locale, 24 vor intra în şomaj. „Este vorba despre şase poliţişti comunitari, cinci angajaţi de la Gospodărire Comunală şi 13 asistenţi ai persoanelor cu handicap. Facem acest lucru pentru că nu avem de ales. Legea ne obligă", a afirmat edilul.

Primarul şi-a exprimat dezamăgirea şi în legătură cu faptul că nu mai sunt şanse de finanţare a şoselei de ocolire a localităţii. Autoritatea locală din Pecineaga depusese spre finanţare un proiect pe Măsura 125 - „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii". Era vorba despre construirea, cu fonduri europene, a unei variante de ocolire a localităţii, cu o lungime totală de aproximativ patru kilometri şi care era destinată în principal utilajelor grele. Proiectul includea un canal de colectare a apelor pluviale şi patru podeţe. Întrucât fondurile europene aferente Măsurii 125 au fost realocate Măsurii 322, pentru refacerea infrastructurii din zonele rurale afectate de inundaţii, proiectul, care avea şanse să primească bani, nu se va mai finanţa. În aceste condiţii, administraţia locală din Pecineaga speră să-şi poată finanţa proiectele, în anii următori, şi din fondurile obţinute ca urmare a dezvoltării de parcuri eoliene pe teritoriul comunei. Potrivit primarului, în Pecineaga sunt interesate să construiască parcuri de turbine eoliene nu mai puţin de opt firme.

Având în vedere faptul că se apropie începerea anului şcolar, primarul comunei Pecineaga a precizat că unităţile de învăţământ sunt gata să-şi primească elevii. „Şcoala din Pecineaga a fost reparată acum doi ani, grădiniţa la fel. Este acoperită cu tablă Lindab şi s-au montat calorifere electrice. S-a făcut igienizarea şi urmează să obţinem avizul sanitar", a adăugat primarul Niculae Stan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii