Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani de la Consiliul Judeţean pentru construcţia punctului vamal de la Carvăn

ro

07 Sep, 2012 02:24 2949 Marime text
Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_1.jpgPrimarul localităţii Lipniţa, Florin Georgel Onescu, a anunţat finalizarea lucrărilor în ceea ce priveşte realizarea drumului transfrontalier Lipniţa - Kainargea.

Pentru a putea fi tranzitat drumul Lipniţa - Kainargea este însă necesară construcţia unui punct vamal în localitatea Carvăn. Şeful autorităţii locale aşteaptă în acest sens emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru amenajarea unui punct de trecere a frontierei. Odată aprobată Hotărârea de Guvern, Florin Georgel Onescu susţine că punctul vamal va fi realizat în maxim şase luni. Primarul a menţionat că pentru construcţia punctului de trecere a frontierei Consiliul Judeţean Constanţa a alocat suma de 550.000 de lei. De asemenea, şeful autorităţii locale a declarat că anual Consiliul Judeţean va aloca 500.000 de lei pentru întreţinerea punctului vamal. Florin Georgel Onescu a menţionat şi că noul punct vamal va determina crearea unor noi locuri de muncă. Amintim că proiectul implementat de autoritatea locală în parteneriat cu municipalitatea Kainargea din Bulgaria şi cu Consiliul Judeţean Constanţa a presupus reabilitarea şi modernizarea a 17,11 kilometri de drum, pentru îmbunătăţirea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră şi pentru facilitarea mobilităţii bunurilor şi persoanelor. Construcţia drumului a început în noiembrie anul trecut, iar valoarea proiectului a fost de 6.080.205 euro, din care 4.393.777 euro au revenit comunei Lipniţa, iar 1.686.428 euro partenerului bulgar. Proiectul „Drum transfrontalier Lipniţa - Kainargea" a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Se aşteaptă fonduri de la Guvern

Primarul Florin Georgel Onescu speră ca într-o lună de zile să fie reluate lucrările de asfaltare a drumului care face legătura între localităţile Coslugea şi Izvoarele, obiectiv început în urmă cu trei ani şi a cărui finanţare a fost stopată o perioadă de Guvern din cauza problemelor financiare. Potrivit şefului autorităţii locale, până la această dată au fost amenajaţi şase kilometri de drum din cei nouă existenţi. De precizat că banii pentru lucrare vin prin Hotărârea de Guvern numărul 577.

Pachete pentru nevoiaşi şi tabere pentru elevii cu rezultate meritorii

Nu doar lucrările de modernizare a comunei reprezintă o prioritate pentru primar, ci şi proiectele sociale. Florin Georgel Onescu a precizat că în continuare acordă trimestrial pachete cu alimente familiilor din comună cu venituri mai mici de 500 de lei de persoană. Potrivit şefului autorităţii locale, la nivelul comunei, aproximativ 800 de persoane beneficiază de acest ajutor. Nici capitolul educaţional nu este neglijat. În această vară, 18 copii din comună au mers într-un sejur de şapte zile la Buşteni. Elevii provin din clasele V-VIII şi au rezultate meritorii la învăţătură. Potrivit primarului, cel mai bun elev din fiecare clasă gimnazială a avut şansa să meargă anul acesta gratuit la munte. Florin Georgel Onescu a mărturisit că a fost pentru prima dată când Primăria Lipniţa a organizat o astfel de acţiune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii