Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început lucrările la Căminul de Bătrâni din Crucea (galerie foto)

ro

30 Mar, 2012 00:00 3524 Marime text
Crucea_primar_Gheorghe_Frigioi_04.jpgPensionarii care vor alege să se cazeze în viitorul apropiat la Căminul de Bătrâni vor avea parte de tot confortul

Primarul Gheorghe Frigioi a anunţat că de săptămâna trecută au început lucrările pentru amenajarea Căminului de Bătrâni din localitate. Banii pentru lucrare sunt alocaţi prin Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. Căminul este prevăzut cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie, sală de mese, dar şi cu un parc. Clădirea Şcolii de Arte şi Meserii din Crucea se află şi ea în reabilitare, la ora actuală fiind finalizat 80% din proiect. Pentru reabilitare, Ministerul Educaţiei a alocat, prin Banca Mondială, 2.500.000 de lei.

Până la finalizarea lucrării, elevii învaţă în şcoala veche din localitate şi la sediul Căminului Cultural, în săli de clasă improvizate. Clădirea liceului datează din anul 1970 şi nu a mai fost reabilitată. „La sfârşitul lunii mai va fi finalizată reabilitarea liceului", a precizat Gheorghe Frigioi. Cât priveşte lucrările de asfaltare a drumurilor din localitatea Crucea, acestea sunt finalizate în proporţie de 50%. Primarul localităţii, Gheorghe Frigoi, speră ca în august să aibă loc şi recepţia lucrării. Amintim că proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" şi prevede asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina pe o lungime de 12,324 km.

„Cei de la Utiltrans ne creează mari probleme"

Probleme sunt în continuare în cazul amenajării reţelei de alimentare cu apă în Stupina şi în Gălbiori şi la sistemul de canalizare din localitatea Crucea, proiecte finalizate în proporţie de 40% şi care stagnează de ceva timp. „Cei de la Utiltrans nu şi-au respectat angajamentele din contract, creând mari probleme în privinţa desfăşurării celorlalte proiecte", a precizat primarul Gheorghe Frigioi. Şeful autorităţii locale a precizat că în satul Stupina, acolo unde societatea Utiltrans ar fi trebuit să se ocupe cu alimentarea cu apă, trebuie demarate lucrările de asfaltare, care stau pe loc din cauza neînţelegerilor existente. Şeful autorităţii locale speră ca reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare să fie totuşi finalizată anul acesta. Precizăm că proiectul include şi realizarea unei staţii de epurare. Valoarea totală a lucrărilor este de un milion de euro, investiţia fiind finanţată din fonduri guvernamentale, în baza Ordonanţei 7 privind modernizarea infrastructurii din spaţiul rural. Amintim că lucrările au fost demarate în luna august 2009, însă, pentru că a lipsit susţinerea financiară, Utiltrans a abandonat realizarea obiectivului de investiţie.

În galeria foto veţi găsi imagini cu dispensarul din Crucea recent renovat dar şi cu clădirea Şcolii de Arte şi Meserii din localitate ce se află în reabilitare, la ora actuală fiind finalizat 80% din proiectul de investiţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii