Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu apa a satului Dunareni ar putea fi gata in vara

ro

16 Apr, 2010 03:29 3021 Marime text
dreapta_sus_gheorghe_topalu___.jpgAutoritatea locală din comuna Aliman continuă lucrările la reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Dunăreni.

Primarul Gheorghe Topalu ne-a declarat că reţeaua de alimentare cu apă măsoară în total aproximativ 13 km. Din această lungime totală, reţeaua veche, ce trebuie reabilitată şi modernizată, este de 11 km. Administraţia locală s-a ocupat de construirea bazinului de alimentare cu apă încă de anul trecut. Potrivit edilului, lucrările la reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă sunt executate în proporţie de 50%. Primarul Gheorghe Topalu şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul verii reţeaua de apă să fie gata. Investiţia se cifrează la aproximativ şapte miliarde de lei vechi, banii fiind asiguraţi atât de la bugetul local, cât şi prin sprijinul Consiliului Judeţean.

Un alt obiectiv de investiţii la care se lucrează în momentul de faţă la Aliman, este şi primăria cea nouă. Imobilul se ridică pe amplasamentul vechii primăriei. Primarul Topalu ne-a declarat că noul sediu administrativ al primăriei va asigura un spaţiu civilizat atât pentru angajaţi, cât şi pentru contribuabili. În momentul de faţă, administraţia locală din Aliman îşi desfăşoară activitatea în sediul căminului cultural. Edilul comunei şi-a exprimat speranţa ca noua primărie să fie gata până la 30 septembrie.

aliman_gheorghe_topalu.jpgStatuia lui Dan Spătaru va fi înconjurată de verdeaţă

Primarul Gheorghe Topalu ne-a declarat că în curând se va amenaja şi parcul de la monumentul ridicat în cinstea regretatului artist Dan Spătaru. Într-o ediţie anterioară arătam că primăria i-a construit un bust cântăreţului, originar din Aliman. Statuia care-l înfăţişează pe Dan Spătaru a fost amplasată vizavi de primărie. Dan Spătaru s-a născut în Aliman. Primarul Gheorghe Topalu ne-a povestit că părinţii săi, dascăli de meserie, aveau casa pe locul unde este astăzi şcoala. Aşa se face că statuia îndrăgitului artist este amplasată chiar în zona unde a copilărit Dan Spătaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii