Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentare cu apa in Casicea si General Scarisoreanu

ro

05 Jun, 2009 02:07 1883 Marime text
decupaj_amzacea_primar_constantin_radu_05.jpgPrimarul Constantin Radu supraveghează îndeaproape lucrările la şcoala şi cele trei grădiniţe noi

Primăria Amzacea are în derulare, în momentul de faţă, proiecte importante pentru învăţământul de pe plan local. Este vorba despre construirea unei şcoli şi a trei grădiniţe noi.

Primarul Constantin Radu este preocupat ca lucrările să se desfăşoare în bune condiţii, astfel încât unităţile de învăţământ în care vor învăţa generaţiile viitoare să fie trainice.

Grădiniţa veche din Amzacea a fost demolată în noiembrie 2008, iar pe vechiul amplasament se ridică o clădire nouă. Construcţia a fost demarată în decembrie, iar în momentul de faţă se lucrează la ridicarea zidurilor. Fundaţia a fost consolidată atent pentru ca imobilul să fie unul rezistent. Unitatea de învăţământ va avea, potrivit primarului Constantin Radu, trei săli de clasă şi o capacitate de aproximativ o sută de locuri. Valoarea investiţiei este de aproximativ zece miliarde de lei vechi, bani proveniţi de la Guvern.     

La grădiniţa din satul General Scărişoreanu, lucrările sunt într-un stadiu şi mai avansat, iar la Casicea s-a pus temelia atât la grădiniţă, cât şi la şcoala cu clasele I-IV.

amzacea_constantin_radu_primar_constructie_gradinita_02.jpgPietruire de drumuri în cartierul nou

Un alt proiect aflat în derulare de către Primăria Amzacea este pietruirea drumurilor. „Ne reapucăm de pietruire. Urmează să reabilităm doi kilometri de drum în cartierul nou", a precizat edilul. În această zonă sunt o sută de loturi de casă, pe care s-au construit în prezent aproximativ 40 de case. De asemenea, administraţia locală din Amzacea finalizează şi alimentarea cu energie electrică a cartierului nou. Valoarea investiţiei în reţeaua de joasă tensiune este de şase miliarde de lei vechi şi a fost sprijinită de Consiliul Judeţean Constanţa.

De asemenea, autoritatea locală va demara şi lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în satul General Scărişoreanu, finanţate de Guvern. Lucrările se cifrează la 25 miliare de lei vechi. O lucrare similară va fi demarată şi la Casicea, unde există reţea de alimentare cu apă, dar este veche. „În două săptămâni scot la licitaţie ambele lucrări", ne-a declarat edilul. 

Primarul din Amzacea vrea să realizeze şi două săli de sport în Amzacea şi General Scărişoreanu. Alte proiecte de viitor ale edilului sunt construirea unei grădiniţe cu orar prelungit în incinta fostului IAS Amzacea şi a unui azil pentru bătrâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anna amzacea 18 Jan, 2010 16:51 o intrebare dom primari citi copii o sa mao moara pina faci un trotuar?nu sti doar sati faci planuri atit trezestete la realitate o data si nu mai face lumea sa sufere si fa un trotuar
  • casicea 23 Jul, 2009 21:19 cat minte primaru asta nu am fire de par in cap