Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța a celebrat Ziua Națională a României (galerie foto)

ro

01 Dec, 2015 19:39 2360 Marime text
 
Elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Ovidius” au marcat zilele de sărbătoarea Sfântului Andrei şi ziua națională  a României organizând mai multe evenimente.
 
Astfel, „Ziua iei” a fost celebrată pentru a nu uita tradițiile și frumusețea costumului popular romanesc, pentru a readuce autenticitatea  în viața de zi cu zi, elevii şi profesorii au decis să înlocuiască uniforma liceului cu ia tradițională românescă, fie şi numai pentru o zi.

De asemenea, „Târgul de Sfântului Andrei” a fost pus în scenă prin produse culinare tradiționale pregătite de elevi și părinți. Astfel, bunătățurile au fost prezentate în cadrul unui târg organizat în cadrul școlii.
 
Astăzi, cei peste 300 de elevi s-au  adunat în curtea unității de învățământ într-o hora de 1 Decembrie pentru a marca sărbătoarea națională.
 
Consiliul elevilor a organizat strângerea de donații (haine, jucării, rechizite printr-un eveniment caritabil, „Îmbracă inocenţa”, pentru a susține o școala din mediul rural.
 
Ca odinioară, fiecare clasă a organizat o șezătoare în care și-au reamintit sau am învăţat tehnici de cusut tradiționale, au istorisit și au ascultat muzică românească.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii