Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul fotbalist Decebal Pănescu se află în Germania „Mă mândresc că sunt născut de Ziua Naţională a României“ (galerie foto)

ro

01 Dec, 2015 00:00 2188 Marime text
Astăzi e ziua de naştere a fostului fotbalist din Mangalia Decebal Pănescu. Este primul an din viaţa sa în care 1 decembrie îl prinde în postura de tătic. În plus, ieri a fost ziua numelui fiului său de şapte luni, Silviu Andrei.

Decebal Pănescu împlineşte astăzi 41 de ani şi este pentru prima dată când ziua sa de naştere îl găseşte în străinătate. Familia Pănescu se află actualmente în Germania, mergând acolo întrucât soţia fostului fotbalist, Simona Nicoleta, se confruntă cu unele probleme de sănătate. Decebal spune că, de când a devenit festivă în România, ziua de 1 decembrie, în care s-a născut (1974), e şi mai specială pentru el.

Căsătoriţi în 2012, soţii Pănescu au devenit în acest an părinţi. Simona Nicoleta a născut pe 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, un băieţel, care a primit prenumele Silviu Andrei. Silviu, după naşul său de botez, omul de afaceri din Mangalia Silviu Stoica, Andrei - ca băiatul să aibă şi un prenume de sfânt. „Este minunat să fiu tătic. Băieţelul nostru e foarte energic, mai ales că a şi început să meargă, sigur, ţinut de mânuţe. Iar dacă atunci când va creşte îi va plăcea şi fotbalul, va fi perfect. E ceva deosebit că ziua mea de naştere e imediat după ziua numelui fiului nostru“, spune Decebal, care ar fi vrut ca băiatul să fie numit Maximus Pănescu, însă, în cele din urmă, cei apropiaţi lui s-au oprit la Silviu Andrei. „Îmi place foarte mult numele Maximus. Chiar dacă băiatul nu a fost numit aşa, eu tot îl strig din când în când Maximus, ca şi câţiva prieteni, de altfel“, dezvăluie fostul jucător.

„Dorul era mare“

Decebal se simte special că e născut pe 1 decembrie. „Sunt mândru că ziua mea de naştere coincide, din 1990, cu Ziua Naţională a României. Până acum, n-am primit cadouri cu specific naţional cu ocazia acestei zile, doar daruri obişnuite. Este pentru prima dată când mă găsesc în străinătate pe 1 decembrie“, arată Decebal. Motivul prezenţei în Germania al familiei Pănescu e de ordin medical, soţia fostului fotbalist confruntându-se cu unele probleme de sănătate şi venind în acest sens în Germania. Tata, mama şi băieţelul se află la Frankfurt pe Main, la sora lui Decebal. „Soţia mea e de o lună aici, iar eu şi băieţelul am ajuns în urmă cu zece zile. Dorul era mare. Mâine (n.r. astăzi), soţia are programare la doctor“, spune Decebal Pănescu. Ieri, soţii au fost cu Silviu Andrei, de ziua numelui său, şi la o biserică românească din zonă, unde l-au împărtăşit.

Unul dintre cei mai vechi jucători de la Callatis

Cu excepţia unui retur de campionat, în 2002, în care a evoluat la echipa Laminorul Roman, Decebal Pănescu a jucat fotbal numai la Mangalia, fiind unul dintre jucătorii cu cea mai mare vechime la Callatis. A fost nevoit să spună stop carierei la 34 de ani (din pricina unei accidentări). Fotbalistul era folosit fundaş dreapta (postul său de bază) sau fundaş central. În vara lui 2008, s-a operat de menisc la genunchiul drept, iar la două zile de la revenire, s-a accidentat la acelaşi genunchi, rupându-se ligamentul încrucişat anterior. În faţa acestei situaţii, Decebal a luat hotărârea să se retragă din activitatea competiţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii