Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vom cumpăra aparatură medicală nouă“ Secţia de Pediatrie a Spitalului Hârşova, reabilitată cu sprijinul mai multor primării

ro

26 Mar, 2015 00:00 2684 Marime text
Primăria oraşului Hârşova a reuşit să spargă ghinionul lucrărilor de la asfaltarea drumurilor, iar acum, toate celelalte proiecte par că încep să meargă din plin. După ce a ajuns chiar şi în faţa instanţei cu cei care au contestat de nenumărate ori licitaţia pentru proiectul de asfaltare, edilul-şef al oraşului, Tudor Nădrag, se declară foarte mulţumit de ritmul în care firma ce şi-a adjudecat contractul desfăşoară lucrările.

„Au început în forţă, au cel puţin 100 de oameni care lucrează de zor, pentru că, până la 1 august, trebuie să facem recepţia lucrărilor. Acum se lucrează la ce este mai greu - la borduri, apoi montarea pavelelor şi turnarea covorului asfaltic vor merge mai uşor“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Contractul pentru efectuarea lucrărilor a fost atribuit către asocierea SC WFA Impex SRL Turnu Magurele - SC Into SRL, lider de asociere SC WFA Impex SRL. Valoarea totală supusă procedurii de achiziţie publică a fost de 20.809.910,00 lei fără TVA, însă asociaţii câştigători au oferit preţul de 15.761.848 de lei pentru efectuarea lucrărilor.
Un alt proiect care pare să meargă acum pe făgaşul cel bun este cel de construire a unui debarcader la Hârşova. Primarul Tudor Nădrag a semnat, anul trecut, contractul de finanţare a proiectului „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“. Proiectul a primit o finanţare nerambursabilă de 1.047 de milioane de lei, prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

„Suntem în cursul celei de-a doua proceduri de licitaţie. După ce la prima nu s-a prezentat nimeni, de data aceasta se pare că avem un ofertant. Într-o săptămână, vom afla rezultatul licitaţiei şi sperăm să putem demara rapid proiectul, pentru că şi acesta este făcut pe fostul exerciţiu bugetar comunitar european“, a explicit primarul oraşului Hârşova.
O altă problemă care produce găuri consistente în bugetul Primăriei Hârşova este cea a Spitalului Orăşenesc. Şi în acest caz însă, primarul a reuşit să facă lucruri măreţe din bugetul destul de strâmtorat al oraşului, pentru a putea susţine o astfel de instituţie. Salvată de la desfiinţare, instituţia spitalicească are o capacitate de 64 de paturi, dar este dotată cu o aparatură foarte veche, chiar de 60 de ani.

„Spitalul din Hârşova deserveşte nu doar pacienţii din oraş ori din satele şi comunele învecinate, ci şi pe cei veniţi din judeţele din jur, peste zece localităţi în total. Tocmai de aceea am reuşit să reabilităm secţia de Pediatrie a spitalului, unde am primit ajutor şi de la primarii localităţilor învecinate, care au contribuit la reabilitarea instalaţiilor electrice şi sanitare din spital. Chiar zilele trecute am avut o inspecţie de la DSP Constanţa, care a decurs foarte bine, iar oamenii au plecat încântaţi de ceea ce am reuşit să facem în ultima perioadă. În continuare, chiar dacă întâmpinăm dificultăţi, aşa cum am promis, orice ar fi, la spital vom face toate eforturile pentru a asigura materialele necesare pentru intervenţiile de prim ajutor, de primă urgenţă“, a declarat primarul Tudor Nădrag.

„De asemenea, am primit şi câteva donaţii care ne sunt foarte folositoare, de la un spital din Viena, care a donat paturi, pături şi alte obiecte foarte utile. Am primit ajutor şi de la militarii americani de la Mihail Kogălniceanu. În perioada următoare, vom achiziţiona aparatură medicală nouă şi sperăm să putem pune pe picioare acest spital de care au nevoie mii de oameni“, a mai spus edilul-şef al oraşului Hârşova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • paraschiva m 26 Mar, 2015 21:57 BravO primare