Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicele din Balcescu nu are restrictii

ro

21 Sep, 2007 00:00 812 Marime text
1190318208.jpg

Disputele intre locuitorii din comuna si viceprimarul Lucian Constantin par a nu avea sfarsit * Oamenii se plang ca masinile lui Lucian Constantin parcurg strada Morii din localitate cu viteza mare si ca pun in pericol copiii * "Piatra nu este bine incarcata si ne este frica sa nu cada vreun bolovan peste copiii care se joaca pe strada", reclama oamenii * Localnicii mai considera ca viceprimarul isi vede bine interesul pentru ca a stramutat o strada, care trecea prin fata fermei pe care o detine * In ceea ce priveste drumul buclucas, primarul comunei, Paul Mocanu, explica faptul ca, atunci cand s-au stabilit restrictiile de greutate nu se punea problema sa se ia in discutie si strada Morii * "Va trebui sa luam masuri in acest sens si sa stabilim sa nu se mai poata intra cu masini grele pe acolo", spune primarul

Disputele intre locuitorii din Nicolae Balcescu si Lucian Constantin, viceprimarul comunei, par a nu avea sfarsit. Dupa ce, in urma cu ceva timp, vicele de Balcescu a gasit potrivit sa blocheze o strada numai pentru ca ceva nu i-a fost lui pe plac, acum, TIR-urile lui Constantin strica linistea si casele locuitorilor de pe strada Morii. "Nu mai putem sta in casa, din cauza zgomotului produs de masinile viceprimarului. Trec pe strada, incarcate cu piatra, pe care o cara la ferma lui Lucian Constantin, care se afla la iesirea din comuna. Am avut impresia, la un moment dat, ca o sa cada peretele peste calculatorul copilului", se plange unul dintre cei care locuiesc pe strada Morii, din comuna constanteana. Oamenii mai spun ca masinile parcurg strada cu viteze mari sa ca pun in pericol copiii care se joaca pe strada. "Piatra nu este bine incarcata si ne este frica sa nu cada vreun bolovan peste copiii care se joaca pe strada. Stam mereu cu frica. Nu este normal. I-am rugat si pe soferi sa mearga mai incet, macar pe portiunea asta de drum", mai spun oamenii din Balcescu. De asemenea, acestia reclama faptul ca autoritatea locala a pus restrictii de greutate pe niste sosele laturalnice, inspre cariera de piatra, insa la strada lor nu s-a gandit nimeni. Localnicii mai considera ca vicele isi vede bine interesul pentru ca a stramutat o strada, care trecea prin fata fermei pe care o detine. "In loc sa lase strada prin fata portii fermei pe care o are, a trecut-o pe partea cealalta, in fata caselor noastre. Pe aici trec masini mari, iar casele noastre sunt puse in pericol", spun oamenii.

Se vor lua masuri

Deranjat de prezenta reporterilor in comuna, viceprimarul Lucian Constantin a inceput sa tipe, intreband cu ce drept i se fotografiaza mosia. "De ce faceti fotografii, daca eu nu v-am dat voie?", a tunat vicele Constantin, fara a tine cont de faptul ca toata patania avea loc pe domeniul privat. Paul Mocanu, seful autoritatii locale din Nicolae Balcescu, spune ca nu este de acord cu atitudinea viceprimarului Constantin. "Stiu si eu ca are probleme de comportament. Am tot auzit ca a avut iesiri nepotrivite", declara Mocanu. In ceea ce priveste drumul buclucas, pe care Lucian Constantin isi cara pietrisul catre mosie, Mocanu explica faptul ca, atunci cand s-au stabilit restrictiile de greutate in comuna pe care o conduce, nu se punea problema sa se ia in discutie si acel drum comunal. "Intr-adevar, problema de pe strada Morii este foarte importanta. Au ajuns si la urechile mele nemultumirile oamenilor. Mi-au tot spus. Va trebui sa luam masuri in acest sens si sa stabilim sa nu se mai poata intra cu masini grele pe acolo. Drumul acela nu poate sustine 40 de tone, atata cat are o masina plina cu piatra. Nici nu se pune problema. O strada de genul ala poate tine sapte, opt, poate zece tone. Si atat", a declarat primarul din Balcescu. Paul Mocanu a mai subliniat faptul ca va supune problema atentiei consilierilor locali si se vor lua masuri pentru ca oamenii sa nu mai aiba probleme.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii