Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Delicoti „Constantin Chirilă ne va sprijini proiectele“

ro

22 Nov, 2008 04:12 1429 Marime text

decupaj_vasile_delicoti_01.jpgAdministraţia locală din Poarta Albă va colabora cu democrat-liberalul Constantin Chirilă la înfiinţarea unui centru de formare şi reconversie profesională.

Candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor, în Colegiul Uninominal nr. 4, va sprijini comuna Poarta Albă după ce va ajunge deputat.

Primarul comunei, Vasile Delicoti, ne-a declarat că intenţionează să înfiinţeze un centru de formare şi reconversie profesională în comună, în care să se poată face şi continuare de studii pentru persoanele care nu au dat bacalaureatul, pentru că sunt multe cereri în acest sens.
Acest centru, care le va fi util atât locuitorilor din Porta Albă, cât şi celor din localităţile limitrofe, va fi realizat în incinta actualului Colegiu Agricol. „Avem multe spaţii disponibile aici şi vom putea înfiinţa şi unităţi de cazare pentru cei care vor veni să urmeze cursurile în acest centru. Vrem să construim un campus“, a afirmat primarul. Centrul de formare şi reconversie profesională va oferi specializări în meserii care au cam dispărut, deşi sunt căutate pe piaţă. „Printre specializările pe care ni le-am propus sunt cele de tehnician agricol, tâmplar, faianţar, zidar, prelucrător prin aşchiere - meserii care au cam dispărut de pe piaţa muncii“, a precizat edilul localităţii. Potrivit primarului Vasile Delicoti, Colegiul Agricol Poarta Albă dispune de o suprafaţă de 50 ha teren agricol, situat pe malul Canalului Marea Neagră, pe care vor putea fi înfiinţate culturi, unde elevii instituţiei îşi vor efectua stagiul de practică.

Unităţi de cazare

Edilul comunei Poarta Albă a adăugat că o dată cu înfiinţarea centrului vor putea deveni funcţionale şi unităţile de cazare. „Există un internat, dar trebuie reabilitat“, a spus primarul. În prezent, cei care învaţă la Colegiul Agricol fac naveta cu autocare puse la dispoziţie de primărie.
Un alt proiect la care administraţia locală din Poarta Albă lucrează este cel privind înfiinţarea reţelei de canalizare şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă. Primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că din acest proiect integrat face parte şi construirea unei capele la monumentul închinat foştilor deţinuţi politici, ce se află în apropierea localităţii. Valoarea proiectului ce va fi depus pentru finanţare din fonduri structurale se cifrează la 2,5 milioane euro.

poarta_alba_primar_vasile_delicoti_01.jpgNoua grădiniţă - lângă parc

Pe lângă construirea unei baze sportive moderne şi realizarea unui parc cu o suprafaţă de 10.000 mp, primarul din Poarta Albă şi-a propus să construiască şi o grădiniţă nouă. „Am discutat cu arhitectul ce se va ocupa de proiectarea grădiniţei cu orar normal şi prelungit, pe care o vom construi în spatele parcului din centru“, a precizat edilul comunei. Terenul este cumpărat de primărie, de la o persoană privată, iar amplasarea este una benefică pentru copii, întrucât este în imediata apropiere a parcului. Primarul a adăugat că parcul va fi împrejmuit cu grad din fier forjat pentru a împiedica accesul copiilor către drumul naţional. „Gardul va avea şi o funcţiune estetică, pentru că toate parcurile din marile oraşe sunt împrejmuite de garduri transparente“, a mai spus primarul.
În ce priveşte colaborarea cu democrat-liberalul Constantin Chirilă, Vasile Delicoti a spus că s-ar bucura dacă pedelistul va câştiga alegerile, pentru că au o colaborare foarte bună. „Avem o relaţie foarte bună şi din acest motiv sper ca domnul Chirilă să câştige pentru a ne putea sprijini proiectele“, a declarat primarul comunei Poarta Albă. 

Chirilă: „Voi găsi soluţia de finanţare“   



Candidatul PD-L a afirmat că va colabora cu orice primar indiferent de culoarea politică. „Cu primarul Vasilică Delicoti sunt prieten, dar dincolo de acest fapt, voi colabora cu orice edil, indiferent de culoarea politică. Mă bucur că am găsit resursa de teren şi spaţiu la Poarta Albă, pentru că primarul de aici este un tânăr dinamic, un om care a realizat multe lucruri bune, în doar câteva luni de mandat. Proiectul acestui centru de formare profesională va fi promovat de către Primărie, iar eu voi fi cel care va aduce soluţia de finanţare, astfel încât nu doar că nu se va afecta bugetul local cu cheltuieli masive, ci va fi un câştig“, ne-a declarat Constantin Chirilă. „Eu am lucrat pe proiecte şi finanţări, iar atunci când ai parteneri dinamici, poţi realiza multe. Ca deputat, voi urmări finanţarea proiectului, fazele de realizare a lucrărilor, dar şi legătura necesară cu autorităţile centrale de resort, adică Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii. În plus, doresc să leg acest proiect şi de agenţii economici din colegiu, astfel încât formarea profesională să nu fie doar de formă, ci să fie utilă, iar absolvenţii să facă practică profesională, dar şi să găsească rapid locuri de muncă“, a adăugat democrat-liberalul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii