Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect cu finanţare UE, în lucru la Techirghiol

ro

20 Oct, 2016 00:00 2401 Marime text
În exerciţiul financiar european 2014-2020, Primăria oraşului Techirghiol vrea să atragă noi fonduri de la Uniunea Europeană (UE).

Chiar dacă au trecut deja doi ani din acest exerciţiu financiar fără a avea acces la un euro, deşi multe axe încă nu sunt deschise, iar pentru altele ghidurile încă nu au apărut, primarul Iulian Constantin Soceanu nu renunţă la una dintre cele mai importante surse de finanţare a proiectelor privind dezvoltarea localităţii. „Pentru orice unitate administrativ-teritorială, fondurile europene reprezintă sursa financiară cea mai sigură şi benefică pentru comunităţi având în vedere că sunt sume nerambursabile, deci vin în completarea bugetului local. Pe durata mandatului meu ne vom axa, în special, pe proiectele care vizează infrastructura şi educaţia“, a subliniat edilul-şef al oraşului Techirghiol.

Iată de ce, împreună cu o echipă din Primărie, Iulian Constantin Soceanu lucrează la un nou proiect care urmează a fi depus până în data de 2 decembrie. „Lucrăm intens la elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul «Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear şi a activităţilor recreative în staţiunea balneoclimaterică Techirghiol» al cărui buget estimat va fi de două milioane de euro“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, edilul-şef al oraşului. Proiectul va fi implementat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7 - Diversitatea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiţii 7.1 - Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Prin acest proiect, vom reabilita şi moderniza 12 străzi importante din oraş, vom crea o nouă grădină publică cu sistem de irigaţii şi plantări de arbori în zona de la sonda de apă. Acolo a existat un loc de joacă pentru copii, care, acum, este într-o stare de degradare avansată. De asemenea, vom reabilita şi moderniza trotuarele pietonale pe trei străzi din localitate, vom amenaja un spaţiu cu destinaţia sport şi agrement în zona Sanatoriului Balnear Techirghiol, vom instala un sistem Wi-Fi în zona faleză şi vom achiziţiona mobilier urban constând în băncuţe, coşuri de gunoi şi grupuri sanitare ecologice ce vor fi amplasate în zona faleză“, ne-a explicat edilul-şef al oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Implementarea acestui proiect ar trebui să demareze undeva în vara anului 2017, iar definitivarea lui va schimba imaginea oraşului şi va ajuta la creşterea atractivităţii staţiunii balneare Techirghiol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii