Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Gheorghe va administra comuna pentru inca patru ani

ro

18 Jun, 2004 00:00 862 Marime text

Victorie detasata la alegerile locale din Topraisar

Aflat la cel de-al doilea mandat, actualul primar al localitatii isi propune sa implementeze mai multe programe in beneficiul comunitatii * Printre acestea se afla reabilitarea institutiilor de invatamant din comuna, aprovizionarea scolilor cu combustibil solid pentru iarna, dar si alimentarea cu apa potabila a populatiei din satul Movilita * Una dintre prioritatile primarului Stelian Gheorghe este modernizarea drumurilor comunale * Seful administratiei publice locale este preocupat de gasirea unui sediu corespunzator pentru primarie

In ultimii patru ani, comuna Topraisar a fost administrata de primarul Stelian Gheorghe. Pentru modul in care acesta a stiut sa foloseasca resursele financiare in folosul comunitatii, seful administratiei publice locale din perioada 2000-2004 a fost ales, din primul tur de scrutin, pentru un al doilea mandat in fruntea comunei. Din cele 2536 de voturi valabil exprimate, 1557 de alegatori l-au votat pe Stelian Gheorghe. Urmatorul clasat in alegerile locale din Topraisar a fost reprezentantul Partidului National Taranesc Crestin Democrat, care nu a reusit sa acumuleze decat 284 de voturi. Potrivit declaratiilor primarului Stelian Gheorghe, desemnarea si aplicarea stampilei de incredere pe numele sau de catre populatie intr-un procent atat de mare reprezinta o motivatie pentru modul in care va actiona in perioada actualului mandat. "Multumesc electoratului din comuna pentru ca a stiut pe cine sa aleaga. Desemnarea din primul tur de scrutin al alegerilor locale ma motiveaza in activitatea pe care o voi desfasura in urmatorii patru ani si cetatenii trebuie sa fie constienti ca voi actiona numai pentru binele lor si al comunei", a precizat primarul Stelian Gheorghe.

Invatamantul, prioritate pentru primarul comunei Topraisar

Pentru mandatul 2004-2008, seful administratiei publice din Topraisar isi propune sa realizeze numeroase programe in comuna. In acest sens, Stelian Gheorghe a declarat ca, in aceasta perioada, va pune un accent deosebit pe pregatirea institutiilor de invatamant pentru sezonul rece. "Aprovizionarea celor cinci scoli din comuna cu combustibil solid este, in prezent, prioritatea Primariei Topraisar. Acest lucru trebuie realizat cat mai curand deoarece pretul de achizitie al lemnului este mai scazut in aceasta perioada si, nu in ultimul rand, trebuie sa facem tot ceea ce este necesar ca elevii sa nu sufere de frig in aceasta iarna", a mentionat Stelian Gheorghe. Tot in ceea ce priveste domeniul invatamantului, acesta a subliniat faptul ca institutiile scolare din satele Movilita si Potarnichea vor intra, in scurt timp, in reabilitare prin programul desfasurat de Banca Mondiala, urmand ca acestea sa fie dotate cu o serie de utilitati, precum apa sau grupuri sanitare. O alta institutie de invatamant care va suporta reparatii capitale va fi gradinita din Topraisar. "Aceasta institutie trebuie reabilitata deoarece, din cauza numarului mare de copii care frecventeaza cursurile gradinitei, spatiul a devenit insuficient, drept pentru care vom trece la extinderea cladirii. In acest moment, suntem in stadiul de pregatire a proiectului pentru reabilitarea cladirii", a mai spus primarul din Topraisar.

Apa potabila si drumuri modernizate pentru populatie

Nu numai invatamantul reprezinta o prioritate pentru actuala administratie a comunei. In acest sens, Stelian Gheorghe a afirmat ca, in maxim trei luni, cei aproximativ 1000 de locuitori ai satului Movilita vor beneficia de apa potabila. "Reteaua de apa potabila va fi extinsa si in acest sat, astfel ca, pana la sfarsitul acestui an, cetatenii de aici nu vor mai fi nevoiti sa se aprovizioneze cu apa de la fantana", a subliniat primarul Gheorghe. Aici se va construi, printr-un program guvernamental, un sistem de alimentare la standarde europene. Un alt proiect al primarului Stelian Gheorghe este reprezentat de modernizarea serviciilor oferite de primarie cetatenilor. In opinia sefului administratiei locale, acest lucru nu se poate face decat prin mutarea institutiei intr-un sediu corespunzator. "In aceasta perioada sunt in cautare de spatiu pentru schimbarea sediului primariei, deoarece cladirea in care functioneaza acum este improprie desfasurarii activitatilor, si asta pentru ca nu exista destul spatiu", a mai afirmat Stelian Gheorghe. Totodata, o alta prioritate a administratiei publice din Topraisar este reabilitarea drumurilor din comuna. "Pana in prezent, au fost modernizati sapte kilometri de drumuri comunale, iar pentru viitor ne-am propus sa reparam toate soselele de pe raza comunei. Pentru realizarea acestui obiectiv, Primaria si Consiliul Local Topraisar trebuie sa faca tot ceea ce este posibil pentru a gasi surse de finantare, deoarece fondurile bugetului local nu vor fi de ajuns", a concluzionat primarul Stelian Gheorghe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii