Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silistea, in haine de sarbatoare

ro

13 Aug, 2004 00:00 906 Marime text

Trei zile de muzica, sport si voie buna

In perioada 13-15 august, Primaria si Consiliul local organizeaza o serie de manifestari ocazionate de "Zilele Silistei" * Populatia este asteptata sa ia parte la mai multe intreceri sportive si spectacole artistice

Pentru populatia din Silistea, praznuirea Adormirii Maicii Domnului coincide si in acest an cu sarbatoarea comunei. Astfel, in perioada 13-15 august, administratia publica locala a pregatit cetatenilor comunei o serie de actiuni care vor fi organizate sub denumirea "Zilele Silistei". Potrivit declaratiilor primarului comunei, Mihai Soare, evenimentul se afla la cea de-a doua editie si se desfasoara sub sloganul "Te iubesc, Silistea". "Manifestarile prilejuite de Zilele Silistei au debutat in 2003 si speram sa devina o traditie. Pentru acest an, Primaria si Consiliul Local Silistea, in colaborare cu mai multi agenti economici privati, au pregatit locuitorilor comunei nenumarate surprize, toate manifestarile urmand a fi organizate pe baza sportiva din localitate", a precizat primarul Mihai Soare.Seria manifestarilor va debuta in aceasta seara, incepand cu ora 21.00, cu un spectacol intitulat "Silistea, dragostea mea", sustinut, pe scena amenajata pe baza sportiva, de catre Asociatia de tineret "Steaua sperantei" din localitate. "Pentru acest spectacol, tinerii din cadrul asociatiei au pregatit spectatorilor un program artistic foarte bogat. Prima seara a evenimentului va continua cu un concurs de bancuri si cu un bal in aer liber, in cadrul caruia va concerta formatia Kosovo", a afirmat Mihai Soare.

Intreceri sportive si mult divertisment

Cea de-a doua zi va fi dedicata atat manifestarilor sportive, cat si celor cultural-artistice. In acest context, vor fi organizate meciuri de fotbal, volei, dar si concursuri de ciclism. Dis-de-dimineata, pe terenul de fotbal al bazei sportive vor fi organizate mai multe partide de fotbal pentru juniori si isi vor arata maiestria echipele localitatilor Silistea, Tepes Voda, Tortomanu si Pantelimon. Dupa-amiaza va fi dedicata concursurilor de volei. Astfel, incepand cu ora 13.00, va demara concursul de volei dedicat participantelor sexului frumos din Tortomanu, Silistea si Tepes Voda. O ora mai tarziu, tot pe terenul de volei, se vor intrece, intr-un meci traditional, tinerii si batranii localitatii. "Concursul este o traditie pentru comuna Silistea, ani la randul barbatii sub 35 de ani si cei peste 35 de ani intrecandu-se pentru a arata care generatie este mai buna la volei", a mentionat seful administratiei publice din Silistea. Nici copiii nu au fost uitati, lor adresandu-se concursul de ciclism, care se va desfasura incepand cu ora 15.00. Micutii vor concura pe grupe de varsta, iar inscrierile se vor realiza pe loc.Manifestarile celei de-a doua zi a sarbatorii comunei vor continua cu un spectacol sustinut de artistii Teatrului "Fantasio", denumit "Croaziera melodiilor", urmat de un program artistic denumit "Silistea, iubirea mea" si pus in scena de Asociatia locala de tineret. Seara nu ar putea sa se incheie fara organizarea unui bal si a unei discoteci in aer liber. Cei care vor fi prezenti pe baza sportiva vor putea fredona si dansa pe cantecele formatiei "Accent".

Diplome de recunostinta si excelenta pentru locuitori

Pentru cea de-a treia zi a sarbatorii, administratia publica locala va pregati alte surprize minunate. Incepand cu ora 08.30, credinciosii vor putea lua parte, la biserica "Adormirea Maicii Domnului", la o slujba prin care se va praznui hramul lacasului de cult, precum si patronul spiritual al comunei, Sfanta Maria. Dupa-amiaza va fi dedicata concursurilor de fotbal, cros si lupte tataresti. "La ora 11.00 va fi organizata Cupa Silistei la fotbal seniori. La aceasta intalnire vor participa patru echipe care activeaza in Divizia Judeteana de fotbal, si anume: Steaua Sperantei Silistea, Dacia Mircea Voda, Sportul Tortomanu si Ulmetum Pantelimon. Intrecerile sportive vor continua cu un concurs de cros, unde sunt invitati sa participe toti cei care doresc, indiferent de varsta. Nu in ultimul rand, in colaborare cu Comunitatea Turco-Tatara din Silistea, pe baza sportiva se vor organiza lupte traditionale tataresti", a subliniat primarul Soare. Seria manifestarilor va continua cu un spectacol folcloric pus in scena de Ansamblul "Silisteanca", dupa care va urma Gala laureatilor "Zilelor Silistei". Atunci, Primaria si Consiliul Local Silistea vor acorda diplome de excelenta si de recunostinta locuitorilor comunei, iar tinerii care, in perioada august 2003 - august 2004, au implinit varsta de 18 ani vor primi titlul de "cetateni majori". "Zilele Silistei" se vor incheia cu un bal in aer liber si cu un deosebit foc de artificii. "Pe parcursul celor trei zile de sarbatoare vor fi acordate multe premii si asteptam sa ia parte la manifestari cat mai multi locuitori ai comunei", a conchis primarul Mihai Soare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii