Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sediul Primăriei va fi extins Şedinţele Consiliului Local Saligny ţinute în şcoală vor fi date uitării

ro

26 Mar, 2015 00:00 1942 Marime text
Având o vechime de aproximativ o jumătate de veac, sediul Primăriei din comuna Saligny a devenit oarecum nepotrivit pentru nevoile actuale ale administraţiei publice locale.

De pildă, şedinţele de Consiliu Local erau ţinute în sediul şcolii, pentru că cele trei încăperi ale Primăriei nu erau potrivite pentru astfel de acţiuni. Primarul Ion Beiu a spus însă că va rezolva problema şi s-a ţinut de cuvânt. „În urmă cu câteva luni, ne-am făcut planurile şi am decis extinderea clădirii Primăriei cu încă patru săli și cu grupuri sanitare.

Anul acesta, ne apucăm de lucrări, iar cel târziu anul care vine ar trebui să fie gata“, a explicat primarul. Astfel, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, administraţia locală va beneficia de o clădire cu o faţă complet nouă. Sediul va fi extins, urmând să se construiască noi birouri şi anexe. Procedura de licitaţie a fost încheiată la o sumă mai mică faţă de valoarea estimată, astfel că firma din Medgidia, Adfergen Comp SRL, va realiza pentru aproximativ 500.000 de lei lucrările care se impun. Şi pentru ca bugetul local să nu fie afectat prea tare, lucrările vor fi efectuate eşalonat, până la sfârşitul anului 2017, în funcţie de alocările bugetare şi fără a se acorda avans.
 
Nu în ultimul rând, alesul local spune că, după mai mult timp în care lucrările de la drumul de exploatare agricolă păreau că nu se mai termină din cauza situaţiilor neprevăzute apărute, în sfârşit, lucrarea a fost finalizată cu brio. „Este vorba despre drumul de exploatare agricolă, lung de aproximativ şapte kilometri, care face legătura între toate cele trei sate ale comunei - Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare.

După mai bine de un an, lucrările au fost finalizate cu succes. Constructorul a întâmpinat ceva probleme pentru că apa pluvială s-a infiltrat în terasament pe o anumită porţiune mai sensibilă, care a trebuit refăcută, au fost construite mai multe podeţe, dar rezultatul final, spunem noi, este unul mulţumitor“, a explicat primarul Ion Beiu. „Va fi un drum foarte util agricultorilor, dar nu numai. Pe acest sector ar urma să fie deviată, de pe drumul naţional, circulaţia utilajelor şi a atelajelor, care incomodează în prezent participanţii la trafic“, a adăugat primarul comunei Saligny. „Proiectul reabilitării drumului, care, până recent, a fost de pământ, a fost finanţat cu fonduri europene, valoarea sa fiind de 1.445.021 de lei.

Pentru realizarea lucrărilor de construcţie a drumului a fost organizată, încă de anul trecut, o licitaţie publică, care a fost câştigată de o societate din Năvodari, SC PG Delta Electron SRL“, a adăugat şeful administraţiei publice locale de la Saligny. „Au durat puţin mai mult decât era prevăzut. Pe parcurs, constructorii au întâmpinat ceva probleme, au avut de lucrat mai mult şi mai atent la podeţe, ploile din ultimele luni au avariat lucrările, apa infiltrându-se în asfalt, însă acum sper ca la recepţia lucrărilor să nu mai depistăm astfel de probleme, iar în cel mai scurt timp, drumul să poată fi folosit, mai ales că, în curând, agricultorii vor începe campania de lucrări de primăvară“, a explicat gospodarul-şef al comunei Saligny, Ion Beiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii