Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se înalţă pe zi ce trece căminul cultural de la Runcu Centrul after school din comuna Pantelimon mai are puţin de aşteptat

ro

14 Apr, 2016 00:00 3512 Marime text


Legislaţia greoaie din România a reprezentat mereu un impediment pentru administraţiile locale care au încercat să obţină fonduri guvernamentale în vederea implementării unor noi proiecte. Acelaşi lucru se întâmplă şi în comuna Pantelimon. Administraţia locală pregăteşte, în această perioadă, documentaţia pentru construirea unui centru after school, destinat copiilor defavorizaţi din comună. Deşi în mare parte funcţionarii au terminat cu „hârtiile“ necesare, autorităţile locale aşteaptă ca sesiunile de depunere a proiectelor pentru finanţare europeană să devină active, în speranţa că vor fi eligibile pentru a primi bani europeni.
 
Viitorul centru ar urma să găzduiască aproximativ 20 de copii care nu au părinţii alături sau care se confruntă cu o situaţie financiară dificilă. Sufletele mai puţin norocoase vor avea, astfel, un spaţiu în care să înveţe şi să se recreeze, dar vor primi şi o masă caldă zilnic. Centrul ar urma să fie amenajat în clădirea vechiului CAP din Pantelimonul de Sus.
 
Un alt proiect aflat în atenţia autorităţii publice locale vizează construirea unui cămin cultural cu o arhitectură complexă în satul Runcu.
 

„Temelia este deja turnată, acum, constructorii au trecut la înălţarea zidurilor. Consiliul Local Pantelimon şi Primăria Pantelimon îşi doresc ca acest proiect să devină cât mai repede realitate, pentru că cetăţenii comunei au nevoie de un astfel de cămin. Până la urmă, este o investiţie în cultură“, a precizat gospodarul-şef Vasile Neicu.

 
Pe de altă parte, autorităţile locale se pregătesc să inaugureze o nouă bază sportivă în localitatea Pantelimonul de Sus. Lucrările la viitorul teren de sport au început încă de anul trecut şi vor fi recepţionate de către Primăria Pantelimon săptămâna viitoare. 


 
Potrivit reprezentanţilor autorităţii publice locale, până acum s-au turnat stâlpii pentru tribune, băncile au fost amplasate, iar vestiarele sunt aproape gata. 

Proiectul a fost depus pe GAL (Grupul de Acţiune Locală), iar unitatea administrativ-teritorială  a aşteptat ofertele până la 22 iulie 2015, iar pe 23 iulie 2015 s-a şi semnat contractul pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor. Două societăţi şi-au exprimat intenţia de a realiza acest obiectiv, însă câştigătoare a fost declarată firma Atlas Company SRL, din Târgu Mureş, care a venit cu o ofertă mai bună, 676.579,47 de lei.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii