Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută soluţii pentru piaţa agroalimentară din localitate Comuna Topraisar, monitorizată de zeci de camere de supraveghere

ro

04 May, 2016 00:00 3658 Marime text


Pe lângă numeroasele investiţii în aspectul localităţii şi în sistemul educaţional, administraţia publică locală din comuna Topraisar acordă o atenţie deosebită reabilitării infrastructurii rutiere din comună. Un proiect important, care se află în faza studiului de fezabilitate, este asfaltarea a şase kilometri de străzi din toată comuna. Pentru acest proiect, autoritatea publică locală speră să obţină finanţare europeană.
 

„Prioritatea zero pentru administraţia locală este reprezentată de drumuri. Vrem să punem la punct întreaga reţea de străzi a comunei. Cetăţenii au nevoie de străzi asfaltate, de aceea aşteptăm ca sesiunea de depuneri de proiecte să devină activă şi noi să ne prezentăm cu acest proiect“, a explicat primarul Stelian Gheorghe. De altfel, acesta este punctul central în jurul căruia se concentrează toate eforturile autorităţilor locale: asfaltarea şi reabilitarea străzilor.

 
Un alt proiect care se află în atenţia administraţiei locale vizează deschiderea unei pieţe agroalimentare în localitatea Topraisar. Aici, producătorii locali de legume ar urma să îşi comercializeze propriile produse. Pentru ca ei să obţină o tarabă, vor trebui să plătească o taxă modică către administraţia locală. Viitoarea clădire în care va funcţiona piaţa agroalimentară reprezintă o investiţie de la bugetul local de aproximativ 200.000 de euro. Momentan însă, se lucrează la documentaţie, urmând ca, în următoarele luni, autorităţile locale să demareze achiziţia publică.
 
Nu mai puţin important, în comună au fost montate 22 de camere de supraveghere, pentru a le asigura locuitorilor o securitate cât mai bună. Camerele video au fost amplasate pe străzi, dar şi la intrarea în cele mai importante instituţii deţinute de autorităţile locale. Pentru acest lucru, Primăria Topraisar a încheiat un contract tip abonament cu o firmă de instalaţii camere video de securitate. De altfel, pe lângă sistemul de supraveghere, securitatea parcului va fi asigurată şi de un gardian public.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii