Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scolile din Sacele, pregatite pentru noul an scolar

ro

20 Aug, 2004 00:00 707 Marime text

Calitatea invatamantului, prioritate pentru administratia locala

La cele doua institutii de invatamant au fost realizate lucrari de igienizare * Scoala din Sacele dispune de mobilier nou si geamuri termopan * Primarul Ion Oprea doreste ca populatia comunei sa beneficieze de telefonie si cablu TV * Pana in iarna, drumurile din cartierele nou lotizate vor fi pietruite * Cel tarziu in primavara va demara programul Sapard privind alimentarea cu apa potabila

Profitand de vacanta de vara, administratia publica a comunei Sacele a hotarat ca aceasta este perioada propice pentru a realiza lucrarile de igienizare a celor doua institutii de invatamant de pe raza comunei. Potrivit declaratiilor primarului Ion Oprea, Scoala generala cu clasele I-VIII a fost renovata prin programul derulat de Banca Mondiala in urma cu aproximativ trei ani, astfel ca aici au fost realizate doar lucrari obisnuite de igienizare. "Scoala din Sacele dispune in prezent de mobilier nou si geamuri termopan. In prezent, aceasta institutie arata foarte bine, datorita si contributiei directorului scolii care s-a ocupat indeaproape de lucrari", a declarat primarul Ion Oprea. In opinia sefului administratiei publice, "invatamantul reprezinta o traditie pentru localitate. De-a lungul timpului, copiii de aici au obtinut rezultate bune si foarte bune la invatatura. Si in acest an, in cadrul examenului de capacitate, la scoala din Sacele s-a obtinut o promovabilitate de 100%". Totodata, primarul comunei este preocupat, in prezent, de achizitionarea combustibilului necessar incalzirii unitatilor de invatamant pe tot parcursul iernii. "In aceste zile se afla in derulare programul de aprovizionare cu lemne a scolilor de pe raza comunei, urmand ca saptamana viitoare acestea sa fie aduse", a precizat primarul Oprea.

Prioritati nenumarate pentru administratia locala

Un proiect important al Primariei Sacele este si acela al extinderii retelei de telefonie pe toata raza comunei. "Pe teritoriul comunei Sacele exista deja montata fibra optica si urmeaza sa demareze actiunea de montare a aparatelor telefonice la familiile interesate. In acest moment sunt foarte multe familii care isi doresc sa aiba aparate telefonice. Speram sa gasim fonduri financiare pentru ca acest obiectiv sa fie realizat. In prezent, la nivelul comunei exista aproximativ o suta de posturi telefonice, dar cererea este mult mai mare", a subliniat Ion Oprea. O alta prioritate este si instalarea retelei de cablu TV. Acesta contribuie la dezvoltarea culturii cetatenilor localitatii, datorita multitudinii de informatii care sunt oferite prin acest sistem modern si, mai mult decat atat, reprezinta un mod placut de petrecere a timpului liber, mai ales in zilele lungi de iarna. In acest moment se cauta cea mai rentabila metoda pentru ca reteaua sa fie instalata, iar persoanele interesate sa beneficieze de aceste servicii.

Drumuri moderne in cartierele nou lotizate

O atentie deosebita va fi pusa, in perioada urmatoare, pe pietruirea drumurilor din cele doua cartiere nou infiintate. "Primaria Sacele se straduieste in aceste zile sa gaseasca fondurile necesare pentru ca aproximativ 700 de metri liniari de drum din acea zona sa fie pietruiti. Pentru acest lucru au fost deja procurate 400 de tone de piatra. Dorim ca oamenii care locuiesc in acea zona sa nu intre in iarna fara drumuri pietruite, deoarece va fi foarte greu", a mai spus primarul Oprea.Seful administratiei locale a anuntat ca, cel tarziu in primavara, la nivelul comunei Sacele va demara programul Sapard privind alimentarea cu apa potabila a localitatii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii