Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala, grădiniţa, Primăria, asigurate pentru sezonul rece A fost semnat contractul pentru asfaltarea unor drumuri la Topalu

ro

23 Jun, 2016 00:00 2042 Marime text
 

Comuna Topalu este o altă localitate din judeţul Constanţa care şi-a reînnoit primarul. Fostul gospodar şef, Gheorghe Murat, a decis să nu mai candideze, lăsând locul mai tânărului său coleg Valentin Stanciu.
 
La Topalu, autoritatea publică locală desfăşoară, în această perioadă, un proiect prin care străzile comunei ar urma să fie asfaltate. În acest sens, administraţia a pus la bătaie 700.000 de lei, bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru lucrările care vor consolida infrastructura rutieră a comunei. Chiar săptămâna aceasta a avut loc licitaţia pentru acest proiect. Este vorba despre asfaltarea a ptru drumuri, aflate în pantă, şi care sunt pietruite prin programul SAPARD.
 
De asemenea, la Topalu se lucrează şi la canalele de scurgere, care se igienizează.
 
Înainte de a preda mandatul, primarul Gheorghe Murat a semnat contractul privind aprovizionarea cu lemne pentru sezonul rece a şcolilor, a grădiniţelor, a sediului Primăriei şi a tuturor instituţiilor din domeniul public. „Am semnat de curând un contract pentru aprovizionarea cu combustibil solid - 90 de metri ster de lemn de esenţă tare“, a declarat fostul primar, Gheorghe Murat.
 
De asemenea, autoritatea publică locală a comunei Topalu intenţionează să depună un proiect privind construirea unei staţii de epurare, pentru care a realizat deja un studiu de fezabilitate. Viitoarea staţie de epurare ar urma să fie construită, pe bani europeni, chiar în localitatea Topalu. Deocamdată, funcţionarii Primăriei lucrează la documentaţia acestui proiect.
 
Un vis al fostului primar este construcţia unui port turistic în comună, proiect pe care speră ca noul primar să îl preia şi să îl ducă la îndeplinire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii