Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna... altfel pentru elevi Primarul oraşului Ovidiu le-a pregătit celor mici o vizită la fabrica de ciocolată

ro

08 Apr, 2015 00:00 2972 Marime text
Faptul că Primăria oraşului Ovidiu derulează foarte multe proiecte nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Însă implicarea tinerilor în lumea administraţiei publice locale este o premieră. În săptămâna dinaintea Paştelui, elevii au avut o „Săptămână Altfel“ de activităţi şcolare, în cadrul cărora unde au beneficiat de tot sprijinul primarului George Scupra. „Pentru «Săptămâna Altfel» (n.r. program cuprins în perioada 6 - 10 aprilie, dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!“, organizat de Ministerul Educației Naționale), avem organizate excursii pentru 1.200 de elevi ai oraşului Ovidiu. Marţi (n.r. ieri), în sala de sport a oraşului Ovidiu, am avut spectacole gratuite pentru toţi copiii de la grădiniţe, spectacole de magie, momente amuzante şi captivante puse în scenă de clovni, animatori şi tot felul de acrobaţii. Totodată, am organizat ateliere de pictură, unde cei mici au pictat modul în care văd ei sărbătoarea Paştelui, lucrări cu care vom face apoi o adevărată expoziţie. Pentru cei mari, de la şcoala generală şi de la liceu, am pregătit altfel de activităţi: am decis să le facem cunoştinţă cu lumea navigaţiei, de aceea, vor merge în vizită la Academia Navală, vor intra în simulator, vor vizita sălile de specialitate, apoi bricul „Mircea“ şi fregata „Mărăşeşti“, portul comercial şi cel militar, apoi vor face o vizită la obiectivele Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii sau vor merge la cinema. Pentru cei mai mici, am pregătit o surpriză dulce: vor merge la fabrica de ciocolată din localitate“. Da, exact, pentru cine nu ştia, în oraşul Ovidiu funcţionează o fabrică de ciocolată, visul oricărui pofticios. „Da, avem o fabrică de ciocolată în Ovidiu, care face produse excepţionale, dar toată marfa este pentru export“, a explicat primarul George Scupra. Nu în ultimul rând, cei mai mari dintre elevi sunt invitaţi la discuţii pe teme care ţin de administraţia publică şi de îmbunătăţirea relaţiilor din comunitatea locală. „Vom desfăşura discuţii libere, aştept păreri de la tineri despre cum văd ei viaţa oraşului, ce putem îmbunătăţi, păreri de care vom ţine cont“, a declarat primarul.
 
În altă odine de idei, edilul-şef a explicat că, de câteva zile, lucrătorii din cadrul Primăriei au început să lucreze la schimbarea la faţă a localităţii. „Au fost vopsite bordurile, s-a pus gazon şi au fost reamenajate complet spaţiile verzi. S-a făcut o igienizare completă. De asemenea, am dat jos toate coşurile de gunoi de pe stâlpi şi le-am pus unde le este locul, pe trotuar, iar pe stâlpi vom pune ghivece cu flori, care însă vor fi aşezate de îndată ce vremea ne va permite. Vom monta şi băncuţe şi vom schimba aerul întregului oraş pentru că am achiziţionat stâlpi ornamentali şi indicatoare noi pentru străzi“, a explicat primarul George Scupra.

Nu în ultimul rând, edilul-şef a declarat că lucrările care se fac în prezent la cele două centre culturale din oraşul Ovidiu, respectiv din satul Poiana, decurg foarte bine. „Centrul Cultural de la Poiana este aproape finalizat, lucrările se fac pe repede înainte şi cred că vom termina cele două investiţii chiar mai devreme decât ne-am propus“, a explicat acesta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii